23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Orhan Alimoğlu temsili olarak makam koltuğunu Aydınlıkevler İlkokulu öğrencilerine bıraktı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse beraberinde Aydınlıkevler İlkokulu Müdürü Adem Karaman, Sınıf Öğretmeni Hüseyin Balta, Okul Meclis Başkanı Zeynep Karaman, Sena Yılmaz, Azra Özdal ve Ali Emre Çambaşı ile birlikte Vali Orhan Alimoğlu’nu Makamında ziyaret etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu çocuklara bırakan Vali Orhan Alimoğlu “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu günü olan bu günü Ulu Önder Atatürk çocuklarımıza armağan etti. Şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum. Bir milletin, bir ailenin en önemli varlığı çocuklarıdır. Zaten dünyanın da en değerli varlığı insanlardır, insanların içinde de en güzelleri çocuklardır. Çocuklar iyi yetişirse günden güne güzellikleri artar ve güzel hayat kurarlar. Bizde sizlerin iyi yetişmesi ve güzel bir hayatınızın olması, ülkemizin güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ben şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum, güzel bir hayıtınızın olmasını diliyorum.”dedi.
Makam koltuğuna sırayla oturan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Alimoğlu, çocuklara kitap hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Vali Alimoğlu Koltuğunu Öğrencilere Bıraktı
Hurda malzemelerden yaptıkları araçlarla yokuş aşağı yarıştılar
Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gravity Racer yarışında, hurda malzemelerden yapılan motorsuz araçlarla yarışan sürücüler renkli görüntüler oluşturdu.
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Artvin Off-Road Spor Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlene yarışlara, atık malzemelerden tasarlanan motorsuz araçlarla 15 sürücü katıldı. Hastane Kavşağı’ndan başlayıp Artvin Valiliği önünde sona eren yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar sırasında bazı caddeler trafiğe kapatıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; duş küveti, buzdolabı parçaları, kalorifer boruları, demir kapı, varil ve koltuk gibi hurda malzemelerden yapılan dört tekerlekli araçlar dikkat çekti. Tamamen yerçekimiyle hareket eden araçlarla yarışan sürücüler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Artvin Off-Road Spor Kulübü’nden Tolga Şatır, “Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek ve gençlerin üretkenliğini teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz organizasyonun üçüncüsünü gerçekleştirdik. Tamamen atık malzemeler kullanılarak hazırlanan araçlar büyük ilgi gördü. Varillerden, koltuklardan ve borulardan yapılan araçlarla hem geri dönüşüm mesajı verildi hem de gençlerin yetenekleri ortaya konuldu. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Halktan katılımcılar da kendi yaptıkları araçlarla organizasyonda yer aldı. Bu yıl yarışlarda 15 araç mücadele etti” ifadelerine yer verdi.
Yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, yarışmada Ferhat Bekçi ile Yunus Emre Uzun birincilik elde etti. Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara para ödülü verildi.


