23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Orhan Alimoğlu temsili olarak makam koltuğunu Aydınlıkevler İlkokulu öğrencilerine bıraktı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse beraberinde Aydınlıkevler İlkokulu Müdürü Adem Karaman, Sınıf Öğretmeni Hüseyin Balta, Okul Meclis Başkanı Zeynep Karaman, Sena Yılmaz, Azra Özdal ve Ali Emre Çambaşı ile birlikte Vali Orhan Alimoğlu’nu Makamında ziyaret etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu çocuklara bırakan Vali Orhan Alimoğlu “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu günü olan bu günü Ulu Önder Atatürk çocuklarımıza armağan etti. Şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum. Bir milletin, bir ailenin en önemli varlığı çocuklarıdır. Zaten dünyanın da en değerli varlığı insanlardır, insanların içinde de en güzelleri çocuklardır. Çocuklar iyi yetişirse günden güne güzellikleri artar ve güzel hayat kurarlar. Bizde sizlerin iyi yetişmesi ve güzel bir hayatınızın olması, ülkemizin güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ben şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum, güzel bir hayıtınızın olmasını diliyorum.”dedi.
Makam koltuğuna sırayla oturan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Alimoğlu, çocuklara kitap hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Vali Alimoğlu Koltuğunu Öğrencilere Bıraktı
Fabrikada elektrik faciasında ölen işçi, mesai arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı
Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası’nda meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği elektrik faciasında hayatını kaybeden işçilerden 2 çocuk babası Naci Gezer (46), mesai arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı.
Dün saat 21.40’ta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde meydana gelen olayda atık suların toplandığı kuyu içerisinde arızalanan su pompasını onarmak için çalışma yapan Naci Gezer, Mustafa İnanç (50) ve Yunus Çekiç (47) ile birlikte yüksek gerilim akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.
Hayatını kaybeden işçilerden Naci Gezer’in cenazesi, Adli Tıptan alındıktan sonra İlkadım ilçesi Adalet Mahalle’sindeki Hz. Ömer Camii’ne getirildi. Gezer’in cenazesi burada alınan helalliğin ardından öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mesai arkadaşları ve akrabalarının omzunda defnedileceği Derecik Aile Mezarlığı’na götürecek cenaze aracına taşındı.
3 kişinin hayatını kaybettiği olayda Mustafa İnanç Kavak Kayabaşı Mahallesi’nde ve Yunus Çekiç ise memleketleri Çarşamba Allı Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip defnedilecek.
Gezer’in cenazesine Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş adamları Adnan Ölmez ve Ahmet Şenocak, fabrika çalışanları, akrabaları ve sevenleri katıldı.


