23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Orhan Alimoğlu temsili olarak makam koltuğunu Aydınlıkevler İlkokulu öğrencilerine bıraktı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse beraberinde Aydınlıkevler İlkokulu Müdürü Adem Karaman, Sınıf Öğretmeni Hüseyin Balta, Okul Meclis Başkanı Zeynep Karaman, Sena Yılmaz, Azra Özdal ve Ali Emre Çambaşı ile birlikte Vali Orhan Alimoğlu’nu Makamında ziyaret etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu çocuklara bırakan Vali Orhan Alimoğlu “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu günü olan bu günü Ulu Önder Atatürk çocuklarımıza armağan etti. Şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum. Bir milletin, bir ailenin en önemli varlığı çocuklarıdır. Zaten dünyanın da en değerli varlığı insanlardır, insanların içinde de en güzelleri çocuklardır. Çocuklar iyi yetişirse günden güne güzellikleri artar ve güzel hayat kurarlar. Bizde sizlerin iyi yetişmesi ve güzel bir hayatınızın olması, ülkemizin güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ben şimdiden sizlerin bayramını kutluyorum, güzel bir hayıtınızın olmasını diliyorum.”dedi.
Makam koltuğuna sırayla oturan çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Alimoğlu, çocuklara kitap hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Vali Alimoğlu Koltuğunu Öğrencilere Bıraktı
Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.
Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Karlı zemine günün tarihini yazdı
Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.
Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.
Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.
Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.


