blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Ali Çalgan: “Yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılacak” 0

Çorum’un İskilip ilçesinde 3 mesken, 2 samanlık ve 1 ahır kullanılamaz hale geldiği köyde incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, "Yaralar en kısa vakitte sarılacaktır. Ziyan gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Olay, İskilip ilçesinde Hacıhalil köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, dün akşam saatlerinde kullanılmayan bir meskende şimdi bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Alevler kısa müddette etraftaki yapılara sıçradı. Köylülerin 112 Acil Davet Merkezini arayarak durumu bildirmesi üzerine Çorum, İskilip, Bayat ve Tosya Belediyesi itfaiye grupları ile İskilip Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 10 araç ve 28 işçi bölgeye sevk edildi. Takımların süratli müdahalesi sayesinde yangın büyümeden denetim altına alınırken, 3 konut, 2 samanlık ve 1 ahırda hasar oluştu. Olayda can kaybı ya da yaralanma olmadı.
Yangının akabinde Hacıhalil köyüne giderek incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan yetkililerden bilgi aldı. Vali Çalgan, vatandaşların yaralarının en kısa müddette sarılacağını söyleyerek, "Hasar tespit çalışmaları ile enkaz kaldırma işleri eş vakitli olarak yürütülmektedir. Meydana gelen zararın telafisi için Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yapacağız. Yaralar en kısa vakitte sarılacaktır. Ziyan gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangının kısa müddette denetim altına alınması çalışmalarına şahsen katılan, İskilip kaymakamımıza, İskilip belediye Liderimize, Çorum, İskilip, Bayat ve Tosya itfaiye gruplarına teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Çalgan’a incelemeler sırasında İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikçi, İl Özel Yönetimi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve AFAD Vilayet Müdürü Ali Uslu eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yenicelilerden salona sığmayan birlik ve beraberlik

Karabük Yeniceliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Birlikte Varız, Birlikte Güçlüyüz" sloganıyla düzenlenen birlik ve beraberlik programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programda konuşan Dernek Başkanı Fatih Arslan, dernek olarak yürüttükleri faaliyetlere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.
Arslan, programa ilgi gösteren tüm davetlilere teşekkür ederek, Yenice Ihlamur Balının Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
Arslan, tescilin hem Yenice'nin tanıtımına hem de üreticilere önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Programa; Karabük Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Yenice Kaymakamı Mert Çanga, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlik, konuşmaların ardından yapılan ikramlarla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin