Vali Aktaş’tan Yurtlarda İnceleme - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2016 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Aktaş’tan Yurtlarda İnceleme

 

Karabük Valisi Mehmet Aktaş Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Kadir Öztürk ile birlikte KYK’ya ait yurtlarda incelemelerde bulundu.

Ziyaretine ilk olarak Safranbolu Karıt Mevkiinde bulunan ve 1905 yatak kapasiteli İsmail Necati Efendi erkek öğrenci yurdu ile başlayan Vali Aktaş daha sonra sırasıyla, 822 yatak kapasiteli Kâtip Çelebi Kız Yurdu, 3000 yatak kapasiteli Bahattin Gazi Erkek Yurdu, 795 yatak kapasiteli Asiye Hatun Kız Yurdu, 448 yatak kapasiteli Karabük Kız Yurdu, bittiğinde 508 yatak kapasiteli olması planlanan Safranbolu Tokatlı Köyü hudutları içersinde yapımına devam edilen yurt inşaatı, KYK İl Müdürlüğü birimlerinin de yer aldığı 1506 yatak kapasiteli Hubbi Hatun Kız Yurdu ile 1007 yatak kapasiteli Taşkent Kız öğrenci yurdundan incelemelerde bulundu.

KYK İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar ile yapımı devam eden yurt inşaatlarında yapılan incelemelerde, Karabük Üniversitesi kampüsü içersinde yer alan yurt inşaatında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Refik Polat ve Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Aynacı, Safranbolu Tokatlı Köyünde yapımına devam eden yurt inşaatında yapılan incelemelerde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Tokatlı Köyü Muhtarı Şevki Alper, Vali Mehmet Aktaş’a eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin