blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzungöl’ün zirveleri kış sporları için yeni cazibe merkezi olmaya aday

Trabzon’un dünyaca ünlü kıymetli turizm destinasyonlarından biri olan Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yaz aylarının ağır turizm dönemi dışında kış aylarında da yeni bir cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Uzungöllü gençlerin teşebbüsçü ruhuyla hayata geçirdiği kış sporları faaliyetleri, bölgenin dört mevsim turizme uygun olduğunun en hoş delili.
Karester Yaylası ve Şekersu Köyü üzere yüksek kısımlarda karın tadını çıkarmak isteyen gençler, kendi imkanlarıyla bir kar açma makinesi satın alarak karlı yolları ulaşıma açıyor. Akabinde kar motorları ve snowboardlarıyla dağlara çıkarak kar sporlarının keyfini doyasıya yaşıyor. Günün sonunda ise yayla konutlarında konaklayan gençler, hem bölgenin kış turizmi potansiyelini ortaya koyuyor hem de toplumsal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelerin ilgisini çekiyor.
Kar motorları ile Şekersu Yaylası’na çıkan gençlerden Şakir Karaca, maksatlarının bölgenin kış sporları ve turizmi için elverişli olduğunu göstermek olduğunu söyledi. Karaca “Çektiğimiz manzaraları ve toplumsal medya paylaşımlarımızı görenler ‘Uzungöl’de bu türlü bir kayak tesisi var mı?’, ‘Biz de bu formda yaylalara çıkabilirmiyiz?’ üzere sorular yöneltiyorlar. Uzungöl, yalnızca yazın değil, kışın da turizme kazandırılabilecek eşsiz bir bölge. Devletin ve yatırımcıların takviyesiyle burada çağdaş kayak tesisleri ve kış turizmi altyapısı oluşturulabilir. Bu hem bölge iktisadını canlandırır hem de Trabzon’u ulusal ve milletlerarası kış turizmi haritasına taşır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta bal üreticisinin barakası yandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Yakademirciler köyünde bal üreticisine ilişkin baraka çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
Edinilen bilgilere nazaran, akşam saatlerinde Yakademirciler köyü kırsalında Mehmet Ali Eyidoğan’ın bal üretimi yaptığı alandaki barakadan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Çaycuma Belediyesi itfaiye takımları ile orman arazözleri sevk edildi. Kısa müddette müdahale edilen yangın, ormanlık alana sıçramadan denetim altına alındı. Baraka büsbütün yanarken, içerideki üretim ekipmanları da ziyan gördü.
İlk belirlemelere nazaran güneş panellerinden kaynaklandığı iddia edilen yangının sebebi araştırılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin