blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzungöl nisan ayında karla kaplandı

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl nisan ayında yağan karla beyaza büründü, kartpostallık imajlar ortaya çıktı.
Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan yaz aylarında bölgeyi kaplayan çam ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü ile ilgi gören bin 90 rakımlı doğal hoşlukları ile ünlü Doğu Karadeniz’in turizm merkezi Uzungöl, nisan ayında yağan karla birlikte beyaza büründü.
Uzungöl’e gelen vatandaşlardan Yakup Karış, "Gördüğünüz üzere Uzungöl’de dört mevsimi tıpkı anda yaşayabiliyoruz. Hava pek soğuk lakin muazzam bir manzara var. Bir tarafta baharın gelmesiyle montlarımızı çıkarmışken öteki yandan da bir anda gelen kar ile tekrar montlarımızı giymiş olduk. Burada süper bir imaj var. Dağlarımız yeniden karlandı. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi. Bir öteki ziyaretçi Engin Akyüz ise, "Sabah güne kar sürprizi ile uyandık. Sabah erken saatlerde yaklaşık 50 santimetreye kadar kar vardı. Gördüğümüzde çok şaşırmıştık. Lakin güneşin açmasıyla kar eridi. Uzungöl her mevsim olduğu üzere bu mevsimde de hoş. Dört mevsimi bir ortada yaşayabiliyoruz. Hakikaten görülmeye bedel bir görünüm var" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devlet destekli traktörler çiftçilere törenle teslim edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde maliyetinin yüzde 20’si hibe, yüzde 80’i de faizsiz krediyle sağlanan 4 traktör çiftçilere merasimle teslim edildi.
Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığının dayanakları çerçevesinde, 2025 yılı içerisinde 22 aileye toplam 13 milyon 340 bin TL dayanak sağlandı. Bu takviyenin 2 milyon 668 bin TL’si hibe olurken, 10 milyon 672 bin TL’si ise uygun imkanlarla verilen kredilerden oluştu. Takviye programı çerçevesinde vatandaşlara traktör, kabuk soyma makinesi, tomruk çekme vinci üzere ormancılık faaliyetlerini kolaylaştıracak makinelerin ile süt sığırcılığı yatırımları için de finansman sağlandı.
Destek için 14 Mart tarihinde müracaatlarını yapan Aydın Yaylacı, Mustafa Tavla, Cafer Yaylacı ve İsmail Gürbüz isimli vatandaşlar ise maliyetinin yüzde 20’si hibe, yüzde 80’i de faizsiz krediyle sağlanan traktörlerine kavuştu. Traktörler, ilçe protokolünün iştirakiyle düzenlenen merasimde 4 vatandaşa teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.