Uzungöl beyaz gelinliğini giydi, kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı - Karabük Haber Postası
uzungol beyaz gelinligini giydi kar kalinligi 15 santimetreye ulasti dFu7IPaa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Aralık, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Uzungöl beyaz gelinliğini giydi, kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, yurdun dört bir yanında etkili olmaya başlayan kar yağışıyla birlikte adeta beyaz gelinliğini giydi. Gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı, Uzungöl ve çevresini kısa sürede beyaza bürürken, bölgede kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Uzungöl’de, yoğun kar yağışı doğayla iç içe eşsiz manzaralar oluşturdu. Göl çevresi, ormanlık alanlar ve dağ siluetleri tamamen beyaz örtüyle kaplanırken, bölge kış turizmi açısından da yeniden ilgi odağı haline geldi. Kar yağışının ardından kış mevsiminde Uzungöl’ü görmek isteyen yerli ve yabancı turistler de harekete geçti. Otel ve konaklama tesislerine rezervasyon taleplerinin artmaya başladığı öğrenilirken, bölge esnafı ve turizmciler yoğun bir kış sezonu beklentisine girdi.

Bölgede yaşayan işletmecilerden Alibey Aygün karlı bir güne uyandıklarını ifade ederek, “Sezonu bitirdik derken kar sezonu başladı. Burada çok güzel bir hava var. Yerli ve yabancı turistler için de aranıp da bulunamayacak bir güzellikte burası şu anda. Misafirlerimizi buraya bekliyoruz” dedi.

Öte yandan Uzungöl’de 23, 24 ve 25 Ocak tarihlerinde kış turizmine yönelik çeşitli etkinlik ve hazırlıkların planlandığı öğrenilirken, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve Uzungöl Muhtarlığı gibi bir çok kurumun desteğiyle gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonun 3 gün süreceği, festival programına ilişkin detayların ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vsvssvsv
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdmanyurdu Sahasında 3-1 Galip

Karabük İdmanyurdu Spor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ağırladığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli geçerken, 29. dakikada Barış Sungur’un golüyle Karabük İdmanyurdu skorda eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 61. dakikada Kaan Erdoğan’ın golüyle 2-1 öne geçti. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha çıkan Erdoğan, 90+2. dakikada kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı.

Karabük İdmanyurdu Spor, karşılaşmayı 3-1 kazanarak taraftarını sevince boğdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin