Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun geçici kabul öncesi incelemelerde bulunmak üzere Toprakcuma köyüne giderek inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Sağlık Evi inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Yatırım ve İnşaat Müdürü Ramazan Aydın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serkan İnal ,kontrol Mühendisleri Mustafa Yılmaz, Arif Bahadır Erbey ve Enver Şahin ile Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcı Korkut Eren, Makine Mühendisi Tanju Aslan ve Müteahhit firma yetkilisi hazır bulundu.
Genel Sekreter Mehmet Uzun incelemelerde yaptığı açıklamada, ” İnşaatı tamamlanma aşamasına gelen Toprakcuma Sağlık Evi inşaatının son durumunu yerinde görmek üzere buraya geldik. İl Özel İdaremiz teknik personeli ve İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Korkut Eren ile birlikte son kontrolleri yaptık. Sağlık Evinin geçici kabulünün yapılabilmesi için tespit ettiğim noksanlıklarının giderilmesi hususunda kontrol mühendislerimize ve yüklenici firma yetkilerine gerekli talimatları verdim. Toprakcuma ve çevre köylerimize hizmet verecek olan bu sağlık evimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Uzun’dan Toprakcuma Sağlık Evi İnşaatında İnceleme
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.


