Karabük Postası tarafından
15 Ekim, 2014 14:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzun’dan Hadrianoupolis’te İnceleme

İl Özel İdare Genel Sekreteri  Mehmet Uzun; geçici kabul aşamasında olan Eskipazar Hadrianoupolis Antik Kenti  B Kilisesi Yapısının Üst Örtüsünün yapım işinde incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Mehmet Uzun ilk olarak Eskipazar Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Genel Sekreter Mehmet Uzun ve Kaymakam Mustafa İkbal Eşki bir süre baş başa görüşerek İl Özel İdare ve Eskipazar KÖYDES çalışmalarının son durumları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. HADRİANAPOLİSTE İNCELEME İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Hadianapolis Antik kentine gitti. Uzun’a burada Hadrinanoupolis Antik Kenti  B Kilisesi Yapısının Üst Örtüsünün yapım işinin Kontrol Mühendisleri Orhan Nallı, Üner Güler, Mehmet Aktaş, Hadrianoupolis Antik Kent Kazı Başkan Yardımcısı Arkeolog Ersin Çelikbaş ve yapım işi firma yetkilisi eşlik etti.  Genel Sekreter Mehmet Uzun; gördüğü noksanlıkları ve yapılması gerekenler hakkında kontrol mühendisleri ve firma yetkilerine talimat vererek bunların giderilmesini istedi. Genel Sekreter Mehmet Uzun, Hadrianoupolis Antik Kent Kazı Başkan Yardımcısı Arkeolog Ersin Çelikbaş’tan antik kentte görülen mozaik figürler ile ilgili bilgi aldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kahverengi kokarcaya karşı sülün

Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bilhassa Karadeniz Bölgesi’nde tarım alanlarında büyük ziyana yol açan kahverengi kokarca ile çabada tabiatın istikrarından faydalanarak dikkat cazip bir uygulamaya imza attı. Akademik çalışmalarla sülünlerin bu ziyanlı böcekle beslendiği ortaya konurken, bu kapsamda toplam bin 200 sülün, Ordu ve İstanbul’daki çeşitli noktalarda tabiata salındı.
Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy Sülün Üretim İstasyonlarında yetiştirilen sülünlerden 400’ü İstanbul’un Şile ve Sarıyer ilçelerine, 800’ü ise Ordu’nun Fatsa, Perşembe ve Çamaş ilçelerine bırakıldı. Zararlının ağır olarak görüldüğü bölgelerde tabiata bırakılan sülünlerin, kimyasal kullanımına gerek kalmadan etraf dostu bir tahlil sunması hedefleniyor.
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, biyolojik çabanın tabiata ve tarıma en az ziyan veren sistem olduğunu vurgulayarak, sülünlerin doğal ömür döngüsündeki rolü sayesinde tarım zararlısı kahverengi kokarca ile tesirli uğraş sağlanabileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.