Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2016 14:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzun’dan  Aydınlıkevler Ortaokulu İnşaatında İnceleme

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, “Özel idaremiz kanalı ile yapılan her türlü çalışmanın, her daim kontrolünü yapmaktayız” dedi. Uzun beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı, Yatırım İnşaat Müdürü Recep Yalçın, İnşaat Mühendisi Adem Çelebi, İnşaat Mühendisi Ömer Faruk Yücel ile birlikte 16 Derslikli Aydınlıkevler Ortaokulu İnşaatı’nda incelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkilisinden bilgiler aldı. Aydınlıkevler de yapımına devam edilen ortaokulda incelemelerde bulunan Mehmet Uzun, “Okul inşaatında müteahhit firmanın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte yapılan çalışmaları inceleyerek firma yetkilisinden bilgiler aldık. Kontrollük Özel İdaremizde olduğu için mühendislerimiz ile birlikte incelemelerde bulunarak yapılması gereken çalışmalar hususunda da notlarımızı aldık. İnşallah okul inşaatı bittiğinde İlimize güzel bir eğitim öğretim yuvası kazandırmış olacağız. Bu doğrultuda da bizlere destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’e AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’a, Karabük Valimiz Orhan Alimoğlu’na, İl Genel Meclisi Üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
14 Haziran, 2025 12:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Korumanın 50. Yılı Ritimlerle Kutlandı

Safranbolu Belediyesi ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı iş birliğinde düzenlenen “Korumanın 50 Yılı” etkinlikleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Ritim Grubu’nun konseriyle sona erdi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleşen programlar, kapanış gününde yoğun katılıma sahne oldu. Etkinliğe Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, eski belediye başkanlarından Kızıltan Ulukavak, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tamamı kadınlardan oluşan ritim grubunun sahne performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserin ardından konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, etkinliğin kent hafızası açısından önemli bir anlam taşıdığını belirterek, “Sadece bir konser izlemedik, geçmişe ve geleceğe sahip çıktık,” dedi.

Başkan Köse, katkılarından dolayı Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu'na teşekkür ederken, ritim grubuna plaketlerini ise koruma sürecinin öncülerinden eski belediye başkanı Kızıltan Ulukavak ile birlikte takdim etti.

Köse, “Sayın Ulukavak ve dönemin hafızalarının 50 yıl önce başlattığı korumacılık mücadelesi olmasaydı, bugün burada bu mirası konuşmamız mümkün olmazdı,” ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Ulukavak da yaptığı konuşmada, korumacılığın temelinin atıldığı yıllara değinerek, “Bu mücadeleyi sahiplenen Başkan Elif Köse ve ekibine, Safranbolu halkına teşekkür ediyorum,” dedi.

Etkinliğin son konuşmasını yapan ADD Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu ise, “Kültürel mirasımıza sahip çıkan ve kadın emeğini görünür kılan bu etkinliğin parçası olmaktan gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların birlikte çektirdiği toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin