Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2021 13:05 tarihinde yayınlandı
0

Uzun, okul inşaatı çalışmalarını inceledi

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, beraberinde Yatırım ve İnşaat Müdürü Mehmet Fatih Garip, İnşaat Mühendisleri Bahadır Erbay ve Harun Doğan ile birlikte, İl merkezinde yapımı devam 16 Derslikli Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu ve 16 Derslikli Şehit Metin Arslan İlkokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Okul inşaatı hakkında teknik personellerden bilgiler alan Genel Sekreter Uzun, çalışmaların devam ettiğini belirterek,“Teknik personellerimizle birlikte ilimiz genelinde devam eden okul inşaatlarını takip ediyoruz. Çocuklarımızın yetişmesi onların geleceğe hazırlanması eğitimle oluyor. Bu anlamda onların eğitim gördüğü mekânlarında güzel olması gerekiyor. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için güzel mekânlar hazırlamak için gayret gösteriyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Çalışmalar bittiğinde de İlimize güzel eğitim öğretim yuvaları daha kazandırmış olacağız” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin