Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2015 07:15 tarihinde yayınlandı
0

Uzun Mehmet Heykelinin Kazması Çalındı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde kömürü bulan Uzun Mehmet’in anısına sahil bandına yapılan heykelindeki kazması kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.
Kdz. Ereğli ilçesi sahil bandına yaklaşık 15 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından yaptırılıp konulan Uzun Mehmet heykelindeki sol elde bulunan madenci kazması kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Uzun Mehmet heykelinin elinde duran madenci kazmasının neden çalındığı bilinmezken vatandaş duruma tepki gösterdi.
Bölgede faaliyet gösteren ERDEMİR ve KARDEMİR’in Uzun Mehmet’in kömürü bulması sayesinde kurulduğunu belirten Gökay Karapınar isimli vatandaş ise, kazmayı çalanlara tepki gösterdi.
Mehmet Yıldırım adlı vatandaş, kömürü bularak ülkemizin gelişmesinde önemli rol oynayan Uzun Mehmet’in elindeki kazmanın çalınmasına hiçbir anlam veremediklerini söyledi. Yıldırım, “Allah ruhunu şad etsin. Şu adam Ereğlimize ve ülkemize büyük hizmet vermiş bir şahsiyet.
Ereğli’de kömürü bulmuş, elindeki kazmayı almışlar. Buraya bunu devlet koymuş, elindeki kazmayı almışlar. Yazık günah. Ben şahsen utandım. Kim aldıysa yazıklar olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda gozaltina alinan 2 supheli tutuklandi FBFzaDFX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

Kastamonu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen operasyonda M.C., G.C. ve E.K. gözaltına alındı. Operasyonda ise 140,34 gram bonzai, 18 adet sentetik ecza hapı, 0,44 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden M.C. ve G.C. tutuklanırken, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin