Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Uzun: “7/24 Nöbete Hazırız”

Yaz sezonunda köylerdeki yol ve altyapı çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran Karabük İl Özel İdaresi kar yağışı ile birlikte hazırlıklarını tamamladı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun; kar yağışlarından kaynaklı ulaşım sorunu yaşanılmaması için gerekli hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Sorumluluk sahamızdaki köy yollarında biz varız, 7/24 nöbete hazırız" dedi. Kış tedbirleri kapsamında tüm araçların bakım ve onarımlarını tamamlayarak kışa hazır hale getirildiğini aktaran İl Özel İdare Genel Sekreteri  Mehmet Uzun; tüm ilçe şantiyelerinde gerekli çalışmaların tamamlandığını söyleyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ekiplerimiz 12 adet greyder, 7 adet bekoleder, 1 adet kar bıçaklı tuzlama aracı, 3 adet dozer, 4 adet loder ve 6 adet pick-up olmak üzere toplam 33 iş makinesi ve atölye personelimiz de dahil 86 personelle hazırlıklarını tamamlamış bulunuyor. İş makinelerimizin gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yaptık. Tedbirlerimizi alarak her şartta ve koşulda hizmetlerimizi kış aylarında da aksatmadan yürüteceğiz. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar anında değerlendirilecek ve ekiplerimiz kapalı köy yoluna müdahale edecekler. İl ve ilçelerimize bağlı köylerimizdeki tüm yolların olası bir kar yağışı sonrası kapanmaması için gayret edeceğiz. Sorumluluk sahamızdaki köy yollarında biz varız, 7/24 nöbete hazırız.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Deniz sıcak hamsi zayıf: Balıkçıların gözü 10 Kasım’da

Karadeniz’de hamsi heyecanı başladı lakin uzmanlar lezzetli hamsinin Azak Denizi’nden geleceğini belirtiyor.
Her yıl hasretle beklenen hamsi tezgâhlarda yerini aldı. Ancak balıkçılar yağlı ve lezzetli hamsiyi bekliyor.
Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Lideri Atıf Malkoç, "Soğuk olmadan hamsi yağlanmaz, lezzetli olmaz. Şu anki balık bizim kıyılardaki. Temel hamsi Azak Denizi’nden gelecek" dedi.
Deniz suyu sıcaklıklarının hala yüksek olduğunu belirten Malkoç, "Hamsinin olması için denizin soğuması lazım. Deniz sıcak olduğu vakit hamsi günde 40-50 mil gidiyor. Soğuk olduğunda günde 5 mil gidiyor. Sıcak olduğunda hamsi yağlanmıyor lezzetli olmuyor. Soğuk olduğunda ise yağlanıyor. Yavaş yavaş havalar soğuyor artık fakat hamsi dönemi her vakit 10 Kasım’dan sonra başlar. Ben 45 yıldan beri denizdeyim. Hamsi 10 Kasımdan sonradır. Şu an tutulan hamsi turfanda. Bizim bu limanlardaki hamsilerimizdir. Temel hamsi üstten gelecek. Azak’tan gelecek hamsiyi bekliyoruz. Bu hamsiler bizim kıyılardaki hamsilerimiz. Alışılmış soğuk epey toplanıyor. Soğuk balıkçının canı demektir" dedi.
Karadeniz’in hâlâ dünyanın en verimli denizlerinden biri olduğunu vurgulayan Malkoç, "Karadeniz dünyanın en yeterli denizlerinden biri. Ondan yana zahmetimiz yok. Avcılıktan yana derdimiz yok iklimden yana zahmetimiz var" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin