Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzmanı uyardı: “Çocuklara haftada iki kez balık yedirin”

Soğuk kış aylarının başlamasıyla birlikte çocuklarda hastalık riski artarken, uzmanlar bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, özellikle haftada en az iki kez balık tüketiminin bağışıklık sistemini desteklediğini belirtti.
Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte çocuklarda hastalık semptomlarında artış gözlemleniyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, ailelere uyarılarda bulunarak, çocukların sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Yurtseven, "Her çocuğun yılda bir kez çocuk hekimi tarafından muayene edilmesi, boy ve kilo ölçümlerinin yapılması, kan ve vitamin seviyelerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Özellikle kış aylarında aileler, bağışıklığı güçlendirmek amacıyla çocuklarına vitamin takviyeleri vermek istiyor. Ancak, çocukların vitamin düzeyi yeterliyse ekstra takviyelere gerek yok" dedi.

"Haftada en az iki kez balık tüketmeli"
18 yaşına kadar çocuklara D vitamini takviyesi önerdiklerini ifade eden Dr. Özge Yurtseven, "Eğer çocuk balık yemiyorsa, haftada en az iki kez balık tüketimi ile omega-3 takviyesi sağlanmalı. Diğer vitaminler ise ancak doktor önerisi ile kullanılmalıdır" diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da kereste ve mobilya imalathanesinde yangın

Samsun’da kereste ve mobilya imalathanesinde çıkan yangında maddi ziyan oluştu.
Yangın, Canik ilçesi Yenimahalle Mahallesi Zahireci Sokak’ta bulunan 3 katlı bir imalathanede meydana geldi. Şimdi bilinmeyen bir neden çıkan yangında alevler kısa müddette dükkanı sardı. Alevleri gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Olay yerine itfaiye, sıhhat ve polis grupları sevk edildi. İtfaiye takımları alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Yangından etkilenen olmazken dükkanda maddi ziyan meydana geldi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.