DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis ve jandarma narkotik cürümlerle gayret takımlarının yaptığı operasyonlarda yakalanan 2 uyuşturucu satıcısı tutuklandı, uyuşturucu kullanan ve bulunduran 51 şahıs hakkında ise süreç yapıldı.
Düzce’de uyuşturucu unsur satıcılarına, kullanımına yönelik operasyonlar tüm süratiyle devam ediyor. Bu çerçevede Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde polis ve Jandarma Narkotik Kabahatlerle Uğraş takımlarınca cürümlerin önlenmesi, azaltılması ve hatalıların yakalanması maksadıyla 16 -22 Kasım 2024 tarihleri ortasında icra edilen operasyonlarda 48 olaya müdahale edilirken 2 kişi tutuklandı. Uyuşturucu kullanan ve bulunduran 51 kişi hakkında isimli süreç yapıldı.
Çalışmalarda; 128 adet sentetik ecza, 50 gram esrar, 16 gram metamfetamin, 74 gram bonzai, 78 gram skunk, 14 gram kokain, 105 gram amfetamin ele geçirildi.


Uyuşturucudan 2 kişi tutuklandı, 51 kişi hakkında işlem yapıldı
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

