Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda teknik ve fiziki takip sonrası yasa dışı kenevir ekimi yapan bir kişinin meskeninde ve bahçelerine yapılan baskında yüklü ölçüde kenevir hususu ele geçirildi.
Düzce’de uyuşturucu ile uğraş sürüyor. Düzce Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda çok sayıda kenevir ele geçirildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre mevzu ile ilgili Gümüşova İlçesi Yeşilyayla Köyü’nde uyuşturucu husus imal ve ticareti yaptığı bedellendirilen şahsa yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini bildirdi.
Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımlarınca yapılan çalışmalar sonucunda, kuşkulu A.Ö.’nün (65) kullanımında bulunan topraklara kenevir ekimi yaptığı tespit edilmiştir. Düzce 2. Sulh Ceza Hakimliğinin CMK 140. hususu kapsamında alınan karar doğrultusunda ekim yapılan alanlara yerleştirilen foto kapanlarla şüphelinin kenevir bitkilerine bakım yaptığı görüntülenmiştir. Yapılan operasyonda 231 kök kenevir bitkisi, 210 gram kubar esrar, 502 gram skunk, iklimlendirme sistemi, hassas terazi, 100 metre sulama hortumu, 2 av tüfeği, 15 kartuş ve 16 adet 9 mm fişek ele geçirildi" denildi.