Samsun polisi tarafından uyuşturucu ticaretine yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesinde bir aracın bagaj altına zulalanmış vaziyette 600,63 gram metamfetamin, 2 adet uyuşturucu madde kullanımına yarar aparat ele geçirdi. Olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İlkadım ilçesinde bir işyerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, 1270 adet sentetik ecza maddesi, 3,44 gram metamfetamin maddesi ve 2 adet ecstasy maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesinde bir aracın içerisinde bulunan elektrikli süpürgelerinin içerisine zulalanmış vaziyette 1 kilo metamfetamin, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca fişeği ele geçirdi. Olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.
3 ayrı operasyon kapsamından gözaltına alınan 11 kişiden 1’i ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 10 kişi ise bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Uyuşturucu ticaretinden 10 kişi adliyeye sevk edildi
İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü
Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.
Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

