Uyuşturucu suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Samsun’da uyuşturucu cürmünden 10 yıl 5 ay mahpus cezası bulunan şahıs polis tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımları, uyuşturucuyla gayret kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, yargılandığı ağır ceza mahkemesinde "uyuşturucu unsur ticareti yapmak" 10 yıl 5 ay katılaşmış mahpus cezası bulunan R.A.’yı (43) yakalayarak gözaltına aldı. Samsun Adliyesine sevk edilen R.A., tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Çorum’da barajlar alarm veriyor: Doluluk oranı 3,49’a düştü
Çorum’da içme suyu gereksiniminin karşılandığı barajlardaki toplam doluluk oranını yüzde 3,49’a düştü. Mevzuyla ilgili Çorum Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların içme suyunu israf etmeden kullanılması istendi.
Çorum Belediyesi bilhassa son vakitlerde kentte yaşanan kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranının yüzde 3,49 üzere kritik düzeylere düştüğü tespit edildi. Belediyeden yapılan açıklamada ise, son periyotta tesirini artıran kuraklığın su kaynaklarını önemli formda olumsuz etkilediği ve vatandaşların suyu daha dikkatli ve tasarruflu kullanmalarına dikkat çekildi.
"Toplam doluluk oranı sırf yüzde 3,49 düzeyine inmiştir"
Belediyeden yapılan açıklamada, "Çorum’da su hepimiz için en temel gereksinimdir. Lakin son devirde yaşanan kuraklık nedeniyle barajlarımızda su düzeyleri epeyce düşmüş, toplam doluluk oranı sırf yüzde 3,49 düzeyine inmiştir. Bu baraj doluluk oranları, birçok büyükşehir dahil olmak üzere pek çok belediyeyi zarurî su kesintilerine gitmek zorunda bırakmıştır. Buna karşın sizleri susuz bırakmamak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Yeni sondajlar yapıyor, barajlarımızın meyyit hacimlerini kullanıyor ve bu nedenle artan arıtma maliyetlerini göze alarak suyu kentimize ulaştırıyoruz. Yüksek terfilerle ve 60 kilometreyi bulan çizgilerden suyu Çorum’a getiriyoruz. Tüm bu zorluklara karşın önceliğimiz her vakit siz kıymetli halkımıza kesintisiz su temin etmektir. Çorum Belediyesi olarak bugün olduğu üzere yarın da suyunuz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" denildi.
"Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, ihtimamlı ve israf etmeden kullanmalıyız"
Su tasarrufunun değerine de vurgu yapılan açıklamada, "Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, ihtimamlı ve israf etmeden kullanmalıyız. Muslukları gereksiz yere açık bırakmayalım, duş müddetlerini kısaltalım, bulaşık ve çamaşır makinelerini tam kapasiteyle çalıştıralım, bahçe ve araç yıkamalarında içme suyunu kullanmayalım. Her bir vatandaşımızdan günlük hayatında su tasarrufuna yönelik adımlar atmasını bekliyoruz" sözlerine yer verildi.