Uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli yakalandı - Karabük Haber Postası
uyusturucu operasyonunda 18 supheli yakalandi Nhlp1nAJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ekim, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli yakalandı

Zonguldak’ta ekiplerce yapılan geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda yakalanan 18 şüpheliden 6’sı gözaltına alındı. Diğer şüpheliler ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan, kullanan şahıslara yönelik 22 şüphelinin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla 101 personelin katılımıyla müşterek operasyon düzenlendi. Operasyonda 18 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 6’sı Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Diğer şüpheliler alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 11 adreste yapılan aramalarda; uyuşturucu madde ticaretine ait bulgular ile 50 gram esrar, bir kök Hint keneviri, 3 gram metamfetamin, 4 gram kenevir tohumu, bir adet hassas terazi, 12 bin 195 TL nakit para, bir adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tabanca fişeği, 31 adet çeşitli isimlerde yeşil reçeteli hap, bir adet kılıç ve 3 adet payp ele geçirildi.

Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin