Zonguldak’ta ekiplerce yapılan geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda yakalanan 18 şüpheliden 6’sı gözaltına alındı. Diğer şüpheliler ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan, kullanan şahıslara yönelik 22 şüphelinin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla 101 personelin katılımıyla müşterek operasyon düzenlendi. Operasyonda 18 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 6’sı Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Diğer şüpheliler alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 11 adreste yapılan aramalarda; uyuşturucu madde ticaretine ait bulgular ile 50 gram esrar, bir kök Hint keneviri, 3 gram metamfetamin, 4 gram kenevir tohumu, bir adet hassas terazi, 12 bin 195 TL nakit para, bir adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tabanca fişeği, 31 adet çeşitli isimlerde yeşil reçeteli hap, bir adet kılıç ve 3 adet payp ele geçirildi.
Şüphelilerin sorgusu sürüyor.


Uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli yakalandı
Safranbolu’da 19 Mayıs Coşkusu
Safranbolu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşü ve Çelenk Sunma Töreni, yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Safranbolu Kaymakamlığıkoordinesinde Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen programda, gençler ellerinde dev Türk bayrağıyla bayram coşkusunu meydanlara taşıdı.
Leyla Dizdar Kültür Merkezi önünde bir araya gelen öğrenciler, bando takımı eşliğinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca vatandaşlar da gençlere alkışlarla destek vererek 19 Mayıs ruhuna ortak oldu.
Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sedat Adakan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Programa Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Cumhur Onkardeşler, ilçe kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
19 Mayıs’ın 107. yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinlikler, gençlerin milli birlik ve beraberlik ruhunu yaşatırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği bu anlamlı günün coşkusunu bir kez daha Safranbolu’da hissettirdi.

