Reklam
Reklam
66c367aded1d9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 18:41 tarihinde yayınlandı
0

Uyuşturucu ile yakalanan şüphelinin yakınından polise: “Elinize sağlık”

Karabük’te uyuşturucu madde ile yakalanan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yakalanan şüphelilerden birinin yakını ise, polise “Elinize sağlık” diyerek teşekkür etti.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesi çerçevesinde yürütülen istihbarı ve saha faaliyetleri sonucu durumundan şüphelenilen E.K ve E.P isimli şahısların üst aramalarında peçeteye emdirilmiş daralı ağırlığı 26,98 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, şüphelilerden birinin yakını polise “Elinize sağlık” diyerek teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 10:56 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

“Tarihi Tatlar, Yeni Hayatlar” projesi imzalandı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanan “Tarihi Tatlar, Yeni Hayatlar” projesinin protokol imza töreni, Vali Oktay Çağatay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik makamında düzenlenen törene, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Önder Eliyeyioğlu, Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün, derneklerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmek, toplumsal ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirmelerini teşvik etmek ve sosyal hayata daha etkin katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü destek programı kapsamında hazırlanan proje, 500 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Projeyle, özellikle şiddete maruz kalmış ya da sosyal ve ekonomik açıdan risk altındaki kadınların ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesi, üretim süreçlerine aktif katılımlarının desteklenmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacak. Aynı zamanda bu kadınların bakımını üstlendiği, travma yaşamış veya ihmal riski taşıyan çocukların güvenli, destekleyici ve gelişimlerini teşvik eden ortamlarda yetişmelerine katkı sunulacak.

Proje kapsamında kadınlara yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, atölye çalışmaları, mentorluk ve danışmanlık programları gerçekleştirilecek. Kooperatif temelli üretim modelleriyle kadınların istihdama katılımlarının artırılması ve sürdürülebilir gelir elde etmeleri desteklenecek. Çocuklara yönelik spor ve müzik eğitimleri, psikolojik destek ve terapi oturumları, aile içi iletişim atölyeleri, sosyal etkinlikler ve kültürel geziler de hayata geçirilecek.

Protokol imza töreninde değerlendirmelerde bulunan Vali Oktay Çağatay, güçlü bir toplumun temelinde güçlü ailelerin, üretken bireylerin ve sosyal dayanışma kültürünün bulunduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının bu noktada önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Kadınların ekonomik hayata katılımını artıran ve çocukların sağlıklı gelişimlerini destekleyen projelerin toplumsal kalkınmaya doğrudan katkı sunduğunu vurgulayan Vali Çağatay, “Kadınlarımızın bilgi, beceri ve üretim kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlayan, çocuklarımızın ise sosyal, kültürel ve psikolojik yönden desteklenmesini amaçlayan bu proje, sosyal dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturmaktadır. Bu anlamlı projenin ilimiz adına hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin