Berkay Doğan tarafından
27 Haziran, 2025 10:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Uyuşturucu ile Mücadele Günü” spor etkinlikleri düzenlendi

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü kapsamında Karabük’te düzenlenen İl Spor Etkinlikleri, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda coşkuyla gerçekleştirildi. “Spor Bağımlılıklardan Korur!” sloganıyla organize edilen etkinlik, her yaştan vatandaşın yoğun katılımına sahne oldu.

Etkinlik, sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü ön plana çıkarırken, aynı zamanda sağlıklı yaşam bilincinin artırılması, zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın önemi ve sporun bağımlılıkla mücadeledeki rolü vurgulandı. 7’den 77’ye herkesin katılım sağladığı programda, fiziksel aktivitenin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinlik süresince Yeşilay Karabük Temsilciliği tarafından bağımlılıkla mücadeleye dair bilgilendirme çalışmaları yürütülürken, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de farkındalık oluşturacak sunumlar gerçekleştirdi. Günün en ilgi çekici anlarından biri ise narkotik dedektör köpeklerinin yaptığı gösteri oldu. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği gösteri, etkinliğe renk kattı.

Programa; Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, şube müdürleri, Yeşilay temsilcileri, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumun zararlı alışkanlıklardan uzak durması amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, sporun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesine katkı sundu. Karabük’te düzenlenen İl Spor Etkinlikleri, sağlıklı ve bağımlılıktan uzak bir toplum hedefinde atılan önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sarp Sınır Kapısı’nda Kasım’da rekor tır trafiği

Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün Kasım ayı bilgileri, bölgedeki hudut kapılarında ağır tır hareketliliği yaşandığını ortaya koydu. Sarp, Aktaş ve Türkgözü hudut kapılarında bir ay boyunca toplamda 43 bini aşkın tır giriş-çıkışı gerçekleşirken, en ağır trafik Sarp Hudut Kapısı’nda kaydedildi.
Kasım ayı boyunca Sarp Hudut Kapısı’ndan 13 bin 221 giriş, 19 bin 441 çıkış olmak üzere toplam 32 bin 662 tır geçiş yaptı. Bu sayı Sarp’ı bölgedeki en ağır kapı hâline getirirken, ihracat trafiğindeki artış çıkış sayılarında açık biçimde hissedildi.
Günlük ortalamaya bakıldığında Sarp’ta her gün 441 tır giriş, 648 tır çıkış süreci gerçekleşti. Ay boyunca bu yoğunluğun daima seyretmesi, yıl sonu sevkiyatlarının hızlandığını da gösterdi.

Aktaş Kapısı’nda 11 bin, Türkgözü’nde 4 bin araç geçişi yapıldı
Kasım ayında Aktaş Gümrüğü’nde toplam 11 bin 248 tır geçişi gerçekleşti. Bu sayı 7 bin 166 giriş ve 4 bin 82 çıkış olarak kaydedildi. Türkgözü Gümrüğü ise 3 bin 596 giriş, bin 212 çıkış ile toplam 4 bin 808 tır trafiğine ulaştı. Her iki kapının toplamı değerlendirildiğinde, Sarp’ın tek başına öbür iki kapının toplamından çok daha fazla süreç hacmine sahip olduğu görülüyor.
Böylece Kasım ayında bölge genelinde 48 bin 718 tır giriş-çıkışı yapıldı. Bu hacim, hem ticaret hacmindeki artışı hem de Karadeniz’in doğu koridorunun lojistik kıymetini bir sefer daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin