DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis grupları artan motosiklet kazaları sonrasında bir saat boyunca motosikletler üzerine uygulama gerçekleştirdi. Kontrolde 97 motosiklet şoförünün 73’üne cezai süreç uygulandı.
Düzce Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü grupları kent genelinde artan motosiklet kazalarının akabinde motosikletlerle üzerine şok kontrol yaptı. Yaklaşık bir saat süren uygulamada 97 motosiklet şoförü durdurularak denetlendi. Kontrolde 73 motosiklet şoförüne cezai süreç uygulandı.
Adnan Menderes Mesleksel ve teknik Anadolu Lisesi kavşağında yapılan uygulamada 66 şoför ve yolcuya kask takmamaktan, 5 şoföre evraksız araç kullanmaktan ve 2 şoföre yetersiz ehliyetten 112 bin 261 lira cezai süreç uygulandı.
Ayrıca 9 motosiklette trafikten men edildi.


Uygulamaya giren her 3 araçtan 2’si ceza yedi
Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor
Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.
Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.
Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.
Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

