DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis grupları artan motosiklet kazaları sonrasında bir saat boyunca motosikletler üzerine uygulama gerçekleştirdi. Kontrolde 97 motosiklet şoförünün 73’üne cezai süreç uygulandı.
Düzce Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü grupları kent genelinde artan motosiklet kazalarının akabinde motosikletlerle üzerine şok kontrol yaptı. Yaklaşık bir saat süren uygulamada 97 motosiklet şoförü durdurularak denetlendi. Kontrolde 73 motosiklet şoförüne cezai süreç uygulandı.
Adnan Menderes Mesleksel ve teknik Anadolu Lisesi kavşağında yapılan uygulamada 66 şoför ve yolcuya kask takmamaktan, 5 şoföre evraksız araç kullanmaktan ve 2 şoföre yetersiz ehliyetten 112 bin 261 lira cezai süreç uygulandı.
Ayrıca 9 motosiklette trafikten men edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığı seçimleri 19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. 39. Olağan İl Kongresi, saat 13.00’te 100. Yıl Kültür Merkezi’nde başlayacak.
Partide bir süredir devam eden kongre süreci kapsamında gözler bu kez Karabük’e çevrildi. CHP tabanında uzun süredir dillendirilen değişim beklentisi, kongreye olan ilgiyi artırmış durumda. İl Başkanlığı koltuğu için mevcut Başkan Vedat Yaşar, Av. Erdoğan Dinçel adaylıklarını hafta içi yaptıkları açıklamalarla kamuoyuna duyururken, daha önce aday olacağı söylenen Necdet Kızılay'ın aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Edinilen bilgilerine göre Kızılay'ın son bir değerlendirme yaptıktan sonra kararını vereceği ifade ediliyor. Diğer bir aday Sedat Karaoğlu'nun ise Ankara'da tedavi gören annesinin rahatsızlığı nedeniyle adaylıktan çekildiği belirtilirken, daha önce Safranbolu Belediyesinde Sözleşmeli Avukatlık yapan Yaşar Koç'un da CHP İl Başkanlığına aday olacağı konuşuluyor.
YAŞAR VE DİNÇEL ADAYLIKLARINI RESMEN AÇIKLADILAR
Mevcut Başkan Vedat Yaşar, kongreye 'devam' sloganıyla giriyor. Yaşar yaptığı adaylık açıklamasında görevi süresince partide birlik ve bütünlüğü koruduklarını belirterek, “Her mahallede, her köyde, her esnafta, her emekçide CHP'nin söylemlerini, sevgisini ilçe örgütlerimizle birlikte sahaya taşımaya çalıştık. Hiç bir zaman yılmadık. Umutlarımızı hep yüksek tuttuk. Bizim davamız koltuk davası değildir. Bizim davamız halkın iktidarını kurma davasıdır. Bizler gençlerin sesini gençlerle yükselteceğiz, kadınların mücadelesine omuz vereceğiz, emekçinin, çiftçinin, esnafın derdini kendi derdimiz bileceğiz, birlikte bu emek bayrağını yükseklere taşıyacağız. ve bunu sadece seçim dönemlerinde değil, her gün, her sokakta, her alanda yapacağız. Bizler birlikteysek güçlüyüz" diye konuştu.
Adaylığını ilk açıklayan isimlerden biri olan Av. Erdoğan Dinçel ise 'yenilenme ve aktif muhalefet' vurgusuyla dikkat çekiyor. Dinçel, "Ben seçimlerden sonra bir müddet siyasetten uzaklaşmıştım. Ancak, ülkemiz, Karabük, partimiz o kadar büyük sıkıntı içinde olduğunu gördüğümden arkadaşlarımla yapmış olduğum değerlendirme sonucunda yeniden sorumluluk almak, geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizden partimizin faydalanması, partideki dağınıklığın bir an önce toparlanması gerektiğini düşünerek yeniden görev alma kararı verdik” diyerek değişim mesajı verdi.
173 DELEGE SANDIK BAŞINDA
Kongrede Karabük Merkez ilçeden 63, Safranbolu’dan 47, Yenice’den 18, Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçelerinden ise 5’er olmak üzere toplam 173 delege* oy kullanacak. Bu delegelerin 30’u il yönetimi, belediye başkanları ve milletvekilleri dahil doğal delege statüsünde olacak.
PARTİ İÇİNDE HEYECAN VE MERAK HAKİM
19 Ekim Pazar günü yapılacak olan Kongre öncesi parti içindeki hareketlilik artarken, kulislerde 'değişim olacak mı?' sorusu en çok konuşulan başlık haline geldi.
Delegeler arasında dengelerin oldukça yakın olduğu ifade edilirken, sonuçların Karabük CHP teşkilatının önümüzdeki dönemdeki siyasi rotasını belirleyeceği vurgulanıyor.
SONUÇ NE OLURSA OLSUN ‘BİRLİK’ MESAJI
Tüm adaylar, kongre sürecinin demokratik bir yarış olarak geçmesi gerektiğini belirterek, “CHP’nin gücü örgütlerinden gelir, kazanan kim olursa olsun asıl kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır” mesajını verdiler.
Kongrenin ardından yeni il yönetimi, 2025 yerel seçimleri öncesinde partinin Karabük’teki stratejisini belirleyecek.