DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis grupları tarafından yapılan kontrole düzmece vazifeli kartı ile giren minibüs şoförüne cezai süreç uygulandı.
Düzce’de polis gruplarının huzur uygulamaları aralıksız bir halde devam ediyor. Bu çerçevede Konuralp bölgesinde Asayiş, Motosikletli Yunus, Trafik Tescil ve Denetleme, Cinayet, Terörle Uğraş, Kaçakcılık ve Organize Cürümlerle Uğraş, Narkotik, Çevik Kuvvet, Bekçiler ve olay yeri inceleme takımlarınca geniş kapsamlı bir kontrol gerçekleştirildi. Kontrollerde güzergah üzerinde şüphelenilen tüm araçlarda kontrol yapıldı. Yapılan kontrollerde 11 araç şoförüne alkollü araç kullanmaktan cezai süreç uygulanırken, kontrollerde bir minibüsün üzerinde geçersiz misyonlu kartı tespit edildi. Yapılan denetimlerde aracın Kocaeli Belediyesi’ne ilişkin olmadığı belirlenince düzmece vazifeli kartına el konularak minibüs şoförüne cezai süreç uygulandı. Ayrıyeten uygulama çerçevesinde 5 araç trafikten men edilirken, toplamda 138 bin 902 lira idari para cezası yazıldı.


Uydurma vazifeli kartını polis grupları ele geçirdi
Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı
Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

