Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Uydurma vazifeli kartını polis grupları ele geçirdi

DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis grupları tarafından yapılan kontrole düzmece vazifeli kartı ile giren minibüs şoförüne cezai süreç uygulandı.

Düzce’de polis gruplarının huzur uygulamaları aralıksız bir halde devam ediyor. Bu çerçevede Konuralp bölgesinde Asayiş, Motosikletli Yunus, Trafik Tescil ve Denetleme, Cinayet, Terörle Uğraş, Kaçakcılık ve Organize Cürümlerle Uğraş, Narkotik, Çevik Kuvvet, Bekçiler ve olay yeri inceleme takımlarınca geniş kapsamlı bir kontrol gerçekleştirildi. Kontrollerde güzergah üzerinde şüphelenilen tüm araçlarda kontrol yapıldı. Yapılan kontrollerde 11 araç şoförüne alkollü araç kullanmaktan cezai süreç uygulanırken, kontrollerde bir minibüsün üzerinde geçersiz misyonlu kartı tespit edildi. Yapılan denetimlerde aracın Kocaeli Belediyesi’ne ilişkin olmadığı belirlenince düzmece vazifeli kartına el konularak minibüs şoförüne cezai süreç uygulandı. Ayrıyeten uygulama çerçevesinde 5 araç trafikten men edilirken, toplamda 138 bin 902 lira idari para cezası yazıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin