Ay’ın Dünya’ya en yakın pozisyona geldiği anda meydana gelen ve Üstün Ay olarak isimlendirilen tabiat olayı Giresun’da da kartpostallık imajlar oluşturdu.
Aynı takvim ayı içerisinde Dolunay evresinin ikinci kez meydana gelmesi ile oluşan “Süper Mavi Ay” kendisini gösterdi. Giresun’da akşam saatlerinden itibaren Gedikkayadan kendini göstermeye başlayan “Süper Mavi Ay” görsel bir şölen oluşturdu. Gedikkaya üzerinden Giresun’a doğan “Süper Mavi Ay” seyrine doyumsuz manzaralar sundu. Fotoğraf tutkunları ise bu anı fotoğraflamak için objektiflerini gökyüzüne çevirdi. Onların objektifinden en dikkat çeken Harika Ay fotoğrafları görüntülendi.


Üstün Mavi Ay, Giresun’da kartpostallık manzaralar oluşturdu
Kırmızı ışık ihlali kazayı beraberinde getirdi
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kırmızı ışık ihlali nedeniyle iki hafif ticari aracın çarpıştığı kaza anı başka bir aracın kamerasına yansıdı.
Kaza, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Sanayi Kavşağı’nda meydana geldi. Kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen hafif ticari araç, kavşaktan geçiş yapan başka bir hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda maddi hasar oluştu. Kazayı gören vatandaşlar ile diğer sürücüler, araçlarından inerek kazazedelere yardım etti. Öte yandan kaza anı, kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobilin araç içi kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kırmızı ışığa rağmen kavşağa giren hafif ticari aracın diğer araca çarptığı anlar ile kazanın ardından çevrede bulunan vatandaşların yardıma koşması yer aldı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

