blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

“Ustanın İzinde Kadrajda BEUN” yarışmasında kazananlar belli oldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Türk fotoğrafçılığının efsanevi ismi Orta Güler’in vefatının 7. yıl dönümünde manalı bir aktifliğe imza attı.
Rektörlük öncülüğünde düzenlenen ve öğrencilerin ağır ilgi gösterdiği "Ustanın İzinde Kadrajda BEUN" isimli ödüllü fotoğraf müsabakasında dereceye giren fotoğraflar belirlendi. Yarışın sonuçlarına nazaran Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Kısmı öğrencisi Hilal Işık Oğuz 1’inci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı öğrencisi İlayda Yüksel 2’nci ve Fen Fakültesi Matematik Kısmı öğrencisi Beyaz Parıltı Bacak ise 3’üncü olarak ödül almaya hak kazandı.
Farabi Yerleşkesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen kıymetlendirme sürecinde, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Kurumsal İrtibat Koordinatörlüğüne ulaşan fotoğrafları tek tek inceledi. Sanatsal ve estetik bakış açısıyla yapılan kıymetlendirme sonucunda en beğenilen üç fotoğraf belirlenerek kazanan öğrencilerin isimleri belirli oldu.
Kazanan öğrencileri tebrik eden ve yarışın manasına dikkat çeken BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kelamlarında şu tabirleri lisana getirdi:
"Burada, Türk fotoğraf sanatının duayenlerinden, İstanbul’un görsel hafızası olan Orta Güler’in vefatının yedinci yıl dönümü münasebetiyle ‘Ustanın İzinde Kadrajda BEUN’ isimli fotoğraf yarışının düzenlenmesinden büyük memnunluk ve onur duyuyorum. Kıymetli sanatkarımız ömrünü fotoğraf sanatına adayarak yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada kıymetli izler bırakmış, sevilen ve hürmet duyulan bir isim olmuştur. Bu vesileyle vefatının yedinci yıl dönümünde Orta Güler’i hürmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu manalı aktifliğin düzenlenmesinde emek veren başta değerli çalışma arkadaşlarım olmak üzere, yarışa ilgi gösterip fotoğraf gönderen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Birinci üçe girerek mükafatlarını kazanan sevgili öğrencilerimiz Hilal Parıltı Oğuz, İlayda Yüksel ve Beyaz Parıltı Bacak’ı yürekten tebrik ediyor, mükafatlarını sağlıcakla, güle güle kullanmalarını temenni ediyorum. Üniversitemiz, öğrencilerimizin akademik hayatlarında onlara en uygun eğitimi sunma kararlılığını sürdürürken bir yandan da onların sanatsal, kültürel ve toplumsal etkinliklerle donanımlı bireyler olmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Bizler öğrenci odaklı yaklaşımımız, sanatı ve kültürü destekleyen ve öğrenciyle buluşturmayı prensip edinen vizyonumuz doğrultusunda yenilikçi faaliyetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu tıp etkinlikler öğrencilerimizin yerleşkelerine hem farklı açılardan bakmalarını hem de kendilerini fotoğraf sanatı yoluyla tabir etmelerine imkan tanımaktadır. Pahalı öğrencilerimizi ülkemizin değerli tarihi, kültürel ve toplumsal kıymetleriyle de buluşturarak farkındalık kazanmalarına katkı sağlamayı emin adımlarla sürdürmeye devam edeceğiz."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tır kazasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki sürücü son yolculuğuna uğurlandı

Anadolu Otoyolu’nun Sakarya geçişinde, arıza yapan tırını denetim etmek için emniyet şeridinde duran ve öbür bir tırın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybeden 22 yaşındaki şoför Berat Akbaş memleketi Karabük’te son seyahatine uğurlandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Anadolu Otoyolu’nun Sapanca ilçesi Yeni Mahalle mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, Ankara istikametinde seyir halinde olan Berat Akbaş (22) yönetimindeki 78 BA 680 plakalı tırda arıza meydana geldi.
Sürücü Akbaş, aracını emniyet şeridine çektikten sonra aşağı inerek tırın art kısmına yöneldiği sırada, birebir tarafta seyreden F.Ö. (48) idaresindeki 34 CRN 482 plakalı tır çarptı.
İhbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Sıhhat takımlarınca yapılan denetimlerde, Berat Akbaş’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Genç şoförün cenazesi, yapılan incelemenin ardından Sapanca İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Buradaki süreçlerin akabinde Akbaş’ın cenazesi memleketi Karabük’e gönderildi.
Berat Akbaş için Karabük Ulu Camii’nde öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Genç şoför, 5000 Meskenler Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.
Cenazeye Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’nın yanı sıra, Akbaş’ın ailesi, yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merasimde baba Hayrettin Akbaş, ayakta durmakta zahmet çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.