Usta-Çırak Buluşması Etkinliği Düzenlendi - Karabük Haber Postası
676537d536197
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Aralık, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Usta-Çırak Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, “Usta-Çırak Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, meslek lisesi öğrencilerinin mesleki eğitimin önemini somut örneklerle anlamalarını, iş hayatında başarılı olmuş mezunların deneyimlerini paylaşmalarını ve girişimcilik ruhlarını güçlendirmek amacıyla düzenlendi.  Ayrıca, öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki kariyerlerini planlamalarına rehberlik sağlanarak, mesleki becerilerini üretim ve yatırıma dönüştürme konusunda yönlendirme yapıldı.

Program kapsamında; Karabük KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, girişimci destekleri konusunda bilgilendirme yaptı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük Yatırım Ofisi koordinatörü Sakin Eren, Ajans desteklerini tanıttı.  Karabük’te pelet soba imalatı yapan genç girişimci Eren Keskin, iş hayatındaki karşılaştığı zorluklar ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak üretim ve yatırım süreçlerine dair ilham verici bilgiler sundu. Program, katılımcıların paylaşılan tecrübelerle zenginleşmesi ve sorularla etkinliğin son bulmasıyla tamamlandı. Etkinlik, meslek liselerinin öğrencilere sadece teorik değil, pratik bilgilerin de kazandırılmasının önemini bir kez daha vurgulamış oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede baharin renkleri kisin beyaziyla kucaklasti WphXbqFS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de baharın renkleri kışın beyazıyla kucaklaştı

Gümüşhane’de kışın sert yüzü baharın renkleri ile buluşmaya başladı. Torul Barajı çevresinde meyve ağaçları çiçeklerle bezenip pembe bir örtü oluştururken, şehrin yüksek zirveleri hala beyaz gelinliğini koruyor. Zigana’nın yeşil yamaçlarında kendini gösteren papatyalar, karlı dağların gölgesinde baharı müjdeliyor.

Gümüşhane’de Mart ayının son günlerine doğru doğa, adeta bir ressamın paletinden çıkmışçasına renklenmeye başladı. Şehrin coğrafi yapısı nedeniyle oluşan rakım farkı, kış ve bahar mevsimlerinin aynı anda yaşanmasına olanak sağlıyor. Özellikle Torul ilçe merkezinde ve Torul Barajı havzasında sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte meyve ağaçları çiçek açtı. Barajın kenarındaki pembe ve beyaz çiçekler, bölge halkı ve fotoğraf tutkunları için eşsiz manzaralar oluşturuyor.

Efsanevi Zigana Geçidi’nin hemen alt kısmında yer alan Zigana köyünde ise baharın ilk habercileri olan papatyalar yüzünü gösterdi.

Yeşil çimenlerin üzerinde açan papatyalar, arka planda hala karla kaplı olan heybetli zirvelerle birlikte görüntülendi. Doğanın bu uyanışı, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini de hareketlendirdi. Koyun sürülerinin taze otlarla buluştuğu yamaçlar fotoğrafçılar için eşsiz manzaralar sunmaya başladı.

Harşit Çayı üzerindeki Torul Barajı çevresi, baharın en canlı renklerine ev sahipliği yapıyor. Badem ve kayısı ağaçlarının dallarını süsleyen çiçekler, suların dinginliğiyle birleşince ortaya kartpostallık görüntüler çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin