Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2017 14:00 tarihinde yayınlandı
0

Ürkmezer, Ovacuma’da sorunları yerinde inceledi

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer Ovacuma’da sorunları ve yapılması gerekenleri yerinde incelemek amacı ile muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıda Özel İdare, Devlet Su İşleri, KEDAŞ, Milli Eğitim, Köylere Hizmet Götürme Birliği gibi kurumların idarecileri ile Ovacık Merkez ve Köylerinin Muhtarları hazır bulundu.

Toplantı öncesi Muhtarlar ve Kurum Yetkilileri ile tanışan ve amaçlarının Safranbolu ve Safranbolu’ya bağlı köylere hizmetin en iyisini ve en kalitelisini götürmek olduğunu vurgulayan Ürkmezer; “ Burada amacımız vatandaşlarımızın hizmetten en iyi şekilde yararlanmaları.  Ovacuma’da da sizlerle bir araya gelme nedenimizde sizlerin sorunlarını dinlemek, yine bu sorunlara yerinde sizlerle birlikte istişare içerisinde çözümler bulmaktır” dedi.

Toplantı süresince tüm muhtarları teker teker dinleyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, notlar alırken, ivedilikle çözülmesi gereken sorunlarla ilgili çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Buradaki toplantının ardından vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Ürkmezer, Cabbar Köyünde yapımı devam eden Su Deposunda da inceleme yaparken, yetkililerden depodaki çalışma  ile ilgili bilgi aldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin