Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2017 07:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üreticilere uygulamalı budama ve aşılama eğitimi

BARTIN İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere budama ve aşılama eğitimi verildi. Müdürlüğe ait meyve bahçesinde 55 kadın ve erkek çiftçinin katıldığı eğitimde Bodur-yarı bodur elma, armut, kiraz, ağaçlarında kullanılan budama ve terbiye sistemleri ile meyve ağaçlarında bahar döneminde uygulanabilen kalem aşı yöntemleri Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, meyve bahçesindeki eğitime katılarak, çiftçilerle yaptığı sohbette; bu eğitimlerin meyve yetiştiriciliği yaparak daha fazla verim almak isteyen ve yeni bahçe tesis edecek olan çiftçilere yönelik düzenlendiğini kaydetti. Eğitimlerle bilinçli üretime destek olunduğunu kaydeden Bayram, sayısız üreticiye ulaşarak daha verimli ve kaliteli üretimin yolunun açıldığını ifade etti. Bayram, budamanın meyvecilikte vazgeçilemez unsurlardan biri olduğunu, hem verim ve hem de kalite için budamanın mutlaka yapılması gerektiğini de belirtti. Bayram ayrıca tarımsal desteklemeler, genç projelerinin desteklenmesi, yüzde 50 hibeli tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve Bartın’ın yeni kapsama alındığı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından desteklenen projeler hakkında da bilgi verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “Yaz Akademisi Kursu” yoğun ilgi gördü

Bartın Üniversitesinde (BARÜ)resimden müziğe yabancı lisandan spora birçok eğitimin gerçekleştirildiği kursta çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) çocukların yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamak maksadıyla açılan "Yaz Akademisi Kursu" muvaffakiyetle tamamlandı. BARÜ Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) koordinatörlüğünde 3 hafta süren kursta çocukların yaş kümelerine nazaran eğitim içerikleri hazırlandı.
Program boyunca BARÜ’den alanında uzman akademisyenler tarafından 7-11 yaş kümesi ile 12-15 yaş kümesindeki çocuklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Çocuklar kano, müzik, zekâ oyunları, eğitsel oyunlar, bedensel antrenmanlar, tekvando, fotoğraf ve yabancı lisan eğitimleriyle zihinsel ve toplumsal hünerlerini geliştirme fırsatı buldu.
Üniversite olarak düzenledikleri yaz akademisiyle çocukların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Üniversitemizde düzenlediğimiz Yaz Akademisi Kursu, içerdiği eğitim programlarının yanı sıra çocukların potansiyellerini keşfedecekleri bir ortam oldu. Üniversitemizin kapılarını erken yaşta bilime ve öğrenmeye meraklı genç jenerasyonlara açmaktan büyük memnunluk duyduk. Onların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Bu kanılarla iştirak gösteren öğrencilerimize, programın muvaffakiyetle yürütülmesinde emeği geçen Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin