Ünlü estetikçiden gençlere ’yüz germe’ ameliyatları uyarısı: "40’lı yaşlardan sonra yapılmalı" - Karabük Haber Postası
unlu estetikciden genclere yuz germe ameliyatlari uyarisi 40li yaslardan sonra yapilmali y1EqFQIO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Ünlü estetikçiden gençlere ’yüz germe’ ameliyatları uyarısı: “40’lı yaşlardan sonra yapılmalı”

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, “Her yüz gençleştirme istiyorum diyen beşere bu ameliyatlar yapılmaz. Olağanda 40’lı yaşlardan sonra bu tip ameliyatların yapılmasında yarar vardır. 20’li, 30’lu yaşlarda yüz gerdirme ameliyatlarından kaçınmak lazım” dedi.

Yüz germe ameliyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, “Son yıllarda plastik cerrahlara yüz gençleştirme ameliyatları için beşerler gidiyor. Her yüz gençleştirme istiyorum diyen beşere bu ameliyatlar yapılmaz. Burada plastik cerrahların dikkat ettiği kurallardan bir tanesi; o insanın nitekim yüz gerdirme ameliyatı ile düzeltilebilecek bariz sorununun olduğudur. Sarkma üzere sorunlar o insanın iş hayatını, toplumsal hayatını, psikolojini olumsuz etkiliyorsa ve medikal koşullar uygunsa o beşere yüz germe ameliyatı yapılabilir” diye konuştu.

Prof. Dr. Hayati Akbaş, “Plastik cerrahlar olarak bazen bize 30-35 yaşlarında beşerler geliyor. Son derece hoş bir yüze sahip oldukları halde daha da genç olmak, daha hoş olmak istiyorum korkusuyla yüz germe ameliyatları isteyenler olabiliyor. Bu üzere durumlarda mümkünse yapmamak lazım. Mümkünse o kişiyi ruhsal olarak ikna edip, daha sonraki bir periyotta yüz germe ameliyatı olması konusunda ikna etmek lazım. Bazen yaşadığı olaylar nedeniyle erken yaşlanma kelam mevzusuysa, kilo alıp verdiyse, bu durum nitekim o kişinin psikoloji olumsuz etkiliyorsa, evlenmek istiyorsa, toplumsal nedenleri varsa, o üzere özel durumlarda yaş aşağıya yanlışsız çekilebilir. Olağanda 40’lı yaşlardan sonra bu tip ameliyatların yapılmasında yarar vardır. 20’li, 30’lu yaşlarda yüz gerdirme ameliyatlarından kaçınmak lazım. Sonuç olarak her ameliyatın muhakkak bir riski vardır. Düzgün kurallarda bu çeşit ameliyatlara karar verilmesi gerekmektedir” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Ak Parti heyeti Eskipazar’da: yatırımlar yerinde incelendi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Bağçe, AK Parti Eskipazar İlçe Başkanı Ahmet Aydemir ile AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Eskipazar Belediyesi meclis üyeleri, Eskipazar ilçesinde devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Heyet, ilk olarak yapımına başlanan ve hızla yükselen Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, ayrıca yapımı büyük ölçüde tamamlanan 500 kişilik öğrenci yurdu ve yüzme havuzu, millet bahçesi ve sosyal donatı alanları ile Halk Eğitim Merkezi hizmet binasını da ziyaret etti.

Program kapsamında Eskipazar Belediyesi’ni de ziyaret eden heyet, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’dan yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında kapsamlı bilgi aldı. İlçenin ihtiyaçları ve öncelikleri üzerine yapılan değerlendirmelerde, hizmetlerin daha etkin ve hızlı şekilde hayata geçirilmesi için iş birliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

İncelemelerin ardından heyet, yapımı tamamlanan kapalı halı sahada düzenlenen dostluk maçına katılarak sporun birleştirici gücüne dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin