Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
0

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere “Müptelayla Mücadele Semineri” verildi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 2023-2024 akademik yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan öğrencilere, Oryantasyon Programı çerçevesinde Karabük Emniyet Müdürlüğü ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından “Müptelayla Mücadele Semineri” verildi.

Fakültelerin konferans salonlarında bir araya gelen akademisyenler ve fakülte yöneticileri, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, KBÜ’deki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile birimler hakkında bilgi veriyor. Oryantasyon Programları çerçevesinde bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın şuurlu kullanımı, uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

KBÜ’den yapılan açıklamada, şu ana kadar İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen seminerlerde, müptelanın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgi aktarıldığı belirtildi. Ayrıca madde müptelalığı, sigara, alkol ve teknoloji müptelalığı gibi yaygın müptelalıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konularının ele alındığı ifade edilen açıklamada, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapıldığı aktarıldı.

Eğitim sonunda Karabük Üniversitesinde yeni eğitim görmeye başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin, müptelalıkla mücadeleye dair şuurlandırılacağı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin