Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 2023-2024 akademik yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan öğrencilere, Oryantasyon Programı çerçevesinde Karabük Emniyet Müdürlüğü ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından “Müptelayla Mücadele Semineri” verildi.
Fakültelerin konferans salonlarında bir araya gelen akademisyenler ve fakülte yöneticileri, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, KBÜ’deki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile birimler hakkında bilgi veriyor. Oryantasyon Programları çerçevesinde bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın şuurlu kullanımı, uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak hedefleniyor.
KBÜ’den yapılan açıklamada, şu ana kadar İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen seminerlerde, müptelanın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgi aktarıldığı belirtildi. Ayrıca madde müptelalığı, sigara, alkol ve teknoloji müptelalığı gibi yaygın müptelalıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konularının ele alındığı ifade edilen açıklamada, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapıldığı aktarıldı.
Eğitim sonunda Karabük Üniversitesinde yeni eğitim görmeye başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin, müptelalıkla mücadeleye dair şuurlandırılacağı kaydedildi.


Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere “Müptelayla Mücadele Semineri” verildi
Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

