Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere "Müptelayla Mücadele Semineri" verildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ekim, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere “Müptelayla Mücadele Semineri” verildi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 2023-2024 akademik yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan öğrencilere, Oryantasyon Programı çerçevesinde Karabük Emniyet Müdürlüğü ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından “Müptelayla Mücadele Semineri” verildi.

Fakültelerin konferans salonlarında bir araya gelen akademisyenler ve fakülte yöneticileri, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, KBÜ’deki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile birimler hakkında bilgi veriyor. Oryantasyon Programları çerçevesinde bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın şuurlu kullanımı, uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

KBÜ’den yapılan açıklamada, şu ana kadar İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen seminerlerde, müptelanın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgi aktarıldığı belirtildi. Ayrıca madde müptelalığı, sigara, alkol ve teknoloji müptelalığı gibi yaygın müptelalıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konularının ele alındığı ifade edilen açıklamada, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapıldığı aktarıldı.

Eğitim sonunda Karabük Üniversitesinde yeni eğitim görmeye başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin, müptelalıkla mücadeleye dair şuurlandırılacağı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
voleybol turnuvasinda kazakistanli ogrenciler sampiyon oldu QFQWYcSV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Voleybol turnuvasında Kazakistanlı öğrenciler şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler, 16 şehirden öğrencilerin yarıştığı “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler, akademik başarılarının yanı sıra sportif faaliyetlerdeki performanslarıyla önemli dereceler elde ediyor. Bu kapsamda son olarak Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Kazakistanlı öğrenciler arasında birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında BARÜ Kadın Voleybol Takımı şampiyon olma başarısı elde etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan turnuvada, Türkiye’nin 16 ilindeki üniversitelerde eğitimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler yarıştı. Tamamı Kazakistanlı öğrencilerden oluşan takımlar, gün boyu süren müsabakalarda kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonunda BARÜ Kadın Voleybol Takımı, sergiledikleri performanslarıyla birincilik kupasını kaldırmayı başardı. Böylece turnuva geleneği olarak BARÜ, gelecek yıl organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

Öğrencilerin elde ettiği şampiyonluktan duyduğu gururu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Kazakistanlı öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin