Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversiteler arasında iş birliği protokolü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Üniversitesi (SAMÜ) arasında; eğitim, sağlık, spor ve bilimsel araştırmalar gibi geniş bir alanda iş birliği yapılmasını kapsayan protokol imzalandı.
OMÜ Rektörlüğü’nde imzalanan protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ile SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın imza attı. Samsun’un iki önemli yükseköğretim kurumu arasındaki bu iş birliği protokolü, kaynakların daha etkin kullanılması ve akademik çalışmaların ulusal ve uluslararası ölçekte güçlendirilmesini hedefleniyor. Protokol kapsamında, her iki üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri, karşılıklı olarak üniversite kütüphanelerinin kaynaklarından faydalanabilecek.
Bilimsel çalışmalarda iş birliğini artırmayı amaçlayan bu protokol, laboratuvar, makine-teçhizat ve analiz hizmetlerinin ortak kullanımını da içeriyor. Böylece bilimsel çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak. Sağlık hizmetleri alanında da önemli bir adım atan protokol, her iki üniversitenin akademik ve idari personelinin tıp fakülteleri tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden eşit statüde faydalanmasına imkân tanıyacak.

Spor tesisleri ve yüzme havuzlarının ortak kullanıma açılması planlanıyor
Ayrıca, spor tesisleri ve yüzme havuzlarının ortak kullanıma açılmasıyla sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyen bir iş birliği ortamı oluşturulacak. Akademik iş birliğini güçlendirmek amacıyla öğretim elemanları iki üniversite arasında karşılıklı ders verebilecek ve üniversitelerin altyapı olanaklarından yararlanabilecek.
İmza törenine; OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar ile SAMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Soruç da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi böyle savruldu: 3 yaralı

Düzce’de elektrikli araba ile motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralanırken, kaza anında kaldırımdan geçen 3 kişi saniyelerle kurtuldu.
Kaza Atatürk Bulvarı Gürcü Osman Cami önünde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Çoban kavşağı istikametinden Düzce Belediyesi istikametine seyir halinde olan A.Ö. yönetimindeki 81 ADJ 211 plakalı elektrikli araba orta sokağa girmek için sinyal verdiği esnada tıpkı istikamette giden Ö.D. Yönetiminde ki 81 AFF 238 plakalı motosikleti ile çarpıştı. Çarpışmanın tesiri ile elektrikli araba devrilirken, motosiklet savrulup park halindeki 2 araca çarparak durabildi. Kaza da motosiklet üzerinde ki 2 kişi ile elektrikli araba içindeki şoför yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, kaza sebebi ile kapanan yol araçların kaldırılmasının akabinde olağan seyrine döndü. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Saniyelerle kurtuldular
Kaza anı ise bölgede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına an be an yansıdı. Motosikletlinin çarpışmasının akabinde işletmenin masa ve sandalyesine çarparak savrulduğu ve bu esnada kaldırımda bulunan 3 kişinin ise saniyelerle kazadan kurtulduğu görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin