blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Üniversite öğrencisi genç kızlardan 98 yaşındaki Hüsniye nineye duygulandıran dokunuş

Gümüşhane’de 5 üniversite öğrencisi genç kız hiç çocuğu olmamış yalnız yaşayan 98 yaşındaki Hüsniye Kutlutan’ı meskeninde ziyaret ederek hem konutunu temizledi hem de hoş bir gün geçirmesini sağladı.
Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Hüsniye Kutlutan’ın eşi 50 yıl evvel hayatını kaybetti. Evliliğinden çocuğu olmayan yaşlı bayan eşinin vefatının akabinde yalnız yaşamaya başladı. Uzun yıllar boyunca meskeninde tek yaşayan Kutlutan, yaşı ilerledikçe konut işlerini yapamaz hale geldi. Yeğenleri ve akrabalarının belli müddetlerde kendisini ziyaret ettiğini lakin büyük oranda yalnız kaldığını söz eden yaşlı bayandan haberdar olan 5 Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi ise Kutlutan’a dayanak olmak için komşusu Tuğba Yılmaz ile bağlantıya geçerek yalnız yaşadığı konuta gitti. Meskenin paklığını yapan öğrenciler çay demleyerek yaşlı bayanla sohbet etti. Hüsniye Kutlutan’ın ziyaretten çok şad olduğunu söyleyen öğrenciler onu yalnız bırakmayacaklarını da tabir etti.

“Yaşlılara bedel verdiğimizi göstermek onları keyifli ediyor”
Hüsniye Kutlutan’ın kendilerini çok hoş karşıladığını ve memnun olduğunu belirten Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Esra Marab, “Hüsniye Kutlutan 98 yaşında tek yaşıyor, bu vakte kadar çocuğu hiç olmamış. Eşi 50 yıl evvel vefat etmiş. Komşusu Tuğba hanım onu ziyarete gelip yardım ediyor yalnızca. Biz de toplumsal sorumluluk projesi kapsamında buraya gelip teyzemizi bulduk. Onun yanına geldik onunla sohbet ettik, hoş vakit geçirdik, konutunun paklığını yaptık. Bulaşıklarını yıkadık, konutunu süpürdük. Kendisi biraz unutkan yoksa geçmiş kıssalarının tamamını dinlemeyi çok isterdik. Bizi gördüğü için memnun oldu, ilerde biz de yaşlanacağız onların yanına gidip sohbet etmek, onlara sevildiğini hatırlatmak ve paha verdiğinizi göstermek onları çok derecede keyifli ediyor” dedi.

“50 yıldır yalnızım”
Kocasını 50 sene evvel kaybettiğini ve çocuğu olmadığı için de yalnız kaldığını söyleyen Hüsniye Kutlutan “Kızlar buraya geldiler bir şeyler yaptılar. Allah razı olsun ömürleri çok olsun fakat hiçbirini tanımıyorum. 50 yıldır yalnızım fakat Allah razı olsun yönetim ediyorum. Kızlar geldiği için çok keyifli oldum Allah onlardan razı olsun ömürleri çok olsun” diye konuştu.
Komşusu Tuğba Yılmaz da, “Ben burada Hüsniye teyzenin komşusuyum, ona gidip geliyorum sohbet edip yalnızlığını gidermeye çalışıyorum. Bugün gençlerimiz geldi bize yardım ettiler çok şad kaldık. Konutu temizlediler, çay yaptık, sohbet ettik hoş bir gündü Hüsniye teyzemizde şad oldu zira yalnızlıktan çok sıkılıyor kalabalık ona da çok yeterli geldi” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polis kovalamacasıyla yakalanan sürücü alkollü çıktı

Bartın’da uygulama yapan polis gruplarının ’dur’ ihtarına uymayan aracın şoförü kovalamacayla yakalandı.
Bartın-Zonguldak yolu Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında uygulama yapan trafik polis takımlarının ’dur’ ihtarına uymayan 74 BM 622 plakamı araç ile polis grupları ortasında kovalamaca başladı. Takımların kovalamacası ile araç, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki trafik ışıklarının bulunduğu alanda sıkıştırıldı. Araç içerisindeki şoför ve yanında bulunan 1 kişi takımlar tarafından etkisiz hali getirildi. Araç şoförünün 160 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şoför ve yanındaki şahıs sıhhat raporu için Bartın Devlet Hastanesi’ne, süreçler için ise polis merkezine götürüldü.
Araç ise bağlanarak cazibeli yardımıyla yediemin otoparkına çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin