Reklam
Reklam
universite ogrencisi genc kizlardan 98 yasindaki husniye nineye duygulandiran dokunus VitmhEGt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Üniversite öğrencisi genç kızlardan 98 yaşındaki Hüsniye nineye duygulandıran dokunuş

Gümüşhane’de 5 üniversite öğrencisi genç kız hiç çocuğu olmamış yalnız yaşayan 98 yaşındaki Hüsniye Kutlutan’ı meskeninde ziyaret ederek hem konutunu temizledi hem de hoş bir gün geçirmesini sağladı.

Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan Hüsniye Kutlutan’ın eşi 50 yıl evvel hayatını kaybetti. Evliliğinden çocuğu olmayan yaşlı bayan eşinin vefatının akabinde yalnız yaşamaya başladı. Uzun yıllar boyunca meskeninde tek yaşayan Kutlutan, yaşı ilerledikçe konut işlerini yapamaz hale geldi. Yeğenleri ve akrabalarının belli müddetlerde kendisini ziyaret ettiğini lakin büyük oranda yalnız kaldığını söz eden yaşlı bayandan haberdar olan 5 Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi ise Kutlutan’a dayanak olmak için komşusu Tuğba Yılmaz ile bağlantıya geçerek yalnız yaşadığı konuta gitti. Meskenin paklığını yapan öğrenciler çay demleyerek yaşlı bayanla sohbet etti. Hüsniye Kutlutan’ın ziyaretten çok şad olduğunu söyleyen öğrenciler onu yalnız bırakmayacaklarını da tabir etti.

“Yaşlılara bedel verdiğimizi göstermek onları keyifli ediyor”

Hüsniye Kutlutan’ın kendilerini çok hoş karşıladığını ve memnun olduğunu belirten Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Esra Marab, “Hüsniye Kutlutan 98 yaşında tek yaşıyor, bu vakte kadar çocuğu hiç olmamış. Eşi 50 yıl evvel vefat etmiş. Komşusu Tuğba hanım onu ziyarete gelip yardım ediyor yalnızca. Biz de toplumsal sorumluluk projesi kapsamında buraya gelip teyzemizi bulduk. Onun yanına geldik onunla sohbet ettik, hoş vakit geçirdik, konutunun paklığını yaptık. Bulaşıklarını yıkadık, konutunu süpürdük. Kendisi biraz unutkan yoksa geçmiş kıssalarının tamamını dinlemeyi çok isterdik. Bizi gördüğü için memnun oldu, ilerde biz de yaşlanacağız onların yanına gidip sohbet etmek, onlara sevildiğini hatırlatmak ve paha verdiğinizi göstermek onları çok derecede keyifli ediyor” dedi.

“50 yıldır yalnızım”

Kocasını 50 sene evvel kaybettiğini ve çocuğu olmadığı için de yalnız kaldığını söyleyen Hüsniye Kutlutan “Kızlar buraya geldiler bir şeyler yaptılar. Allah razı olsun ömürleri çok olsun fakat hiçbirini tanımıyorum. 50 yıldır yalnızım fakat Allah razı olsun yönetim ediyorum. Kızlar geldiği için çok keyifli oldum Allah onlardan razı olsun ömürleri çok olsun” diye konuştu.

Komşusu Tuğba Yılmaz da, “Ben burada Hüsniye teyzenin komşusuyum, ona gidip geliyorum sohbet edip yalnızlığını gidermeye çalışıyorum. Bugün gençlerimiz geldi bize yardım ettiler çok şad kaldık. Konutu temizlediler, çay yaptık, sohbet ettik hoş bir gündü Hüsniye teyzemizde şad oldu zira yalnızlıktan çok sıkılıyor kalabalık ona da çok yeterli geldi” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin