Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencilerine tıbbi ve aromatik bitkiler uygulamalı olarak anlatıldı

Kastamonu’da üniversite öğrencilerine uygulamalı olarak tıbbi ve aromatik bitkiler uygulamalı olarak anlatıldı.
Ormancılık ve tabiat turizmi alanında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi’nde tahsil gören öğrenciler, teorik bilgilerini tabiatta da uygulamalı olarak pekiştiriyor. Bu çerçevede Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, Kastamonu’nun güçlü coğrafyasına ilişkin bitki çeşitliliğini hem görme hem de tanıma imkanı buldu. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Gölköy Orman Fidanlık Şefliğini ziyaret eden öğrenciler, uzmanlar tarafından uygulamalı olarak tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bilgilendirildi. Aktiflikte öğrencilere, tıbbi ve aromatik bitki armağan edildi.
Etkinlikte Kastamonu Orman Fidanlık Müdürü M. Levent Teroğlu, Kastamonu Orman Fidanlık Müdür Yardımcısı Gonca Şentürk, Gölköy Orman Fidanlık Şefi Esra Sarıalioğlu, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Silvikültür Ana Bilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Sezgin Ayan, Kastamonu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Kısım Lideri Prof. Dr. Kutay Oktay, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Avcı ile Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, alanlarıyla ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

"Öğrencilerimiz, tıbbi aromatik bitki cinslerini alanda görme ve gözlemleme imkanı buldu"
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal, "Biz, öğrencilerimize teorik olarak okulumuzda anlattığımız bahisleri şahsen alana çıkarak tekrar uygulamalı olarak anlatmaya çalıştık. Bugünkü etkinliğimizin içeriği ise Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Flora ve Fauna çeşitliliği açısından iki ders olarak Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Gölköy Fidanlık İşletme Şefliğine gittik öğrenci kardeşlerimizle birlikte. 150’nin üzerinde öğrencimiz aktifliğe katıldı. Fakültemizde bulunan Gastronomi ve Mutafa Sanatları Kısmı, Turizm Rehberliği Kısmı ve Turizm İşletmeciliği Kısmı öğrencilerimizle birlikte 150’nin üzerinde öğrencimiz iştirak sağladı. Gölköy Fidanlık Şefliğinde sınıflarda anlattığımız teorik dersleri alanın uzman bireyleri tarafından şahsen alanda işletme şefliğindeki Ziraat Mühendisleri ve Orman Mühendisleri hocaları tarafından yerinde anlatıldı. Bilhassa Kastamonu’daki ve Batı Karadeniz Bölgesindeki flora çeşitliliği, tıbbi aromatik bitki çeşitliliği alışılmış ki Türkiye coğrafyasındaki bitki ve flora çeşitleri açısından öğrencilerimize birçok bilgi transferi oldu. Verilen bilgilerin akabinde seralar gezildi. Serada neler üretildiğini birebir vakitte Orman Haftası olması nedeniyle öğrenci kardeşlerimize de ikramlar dağıtıldı. Fidan ve aromatik bitki dağıttılar. Çok hoş bir aktiflik oldu, öğrencilerimiz Kastamonu coğrafyasındaki ağaç tiplerinden, bitki cinslerini ve tıbbi aromatik bitki tiplerini alanda yerinde görme ve gözlemleme imkanı buldular" dedi.
Kastamonu Gölköy Orman Fidanlığı Şefi Esra Sarıalioğlu ise, "Kastamonu Üniversitesine bağlı Gölköy Orman Fidanlık Şefliğinde 72 cinste ve 6 bitki aromatik tıpta üretim yapıyoruz. Üç farklı serada kapalı ortamda, kaplı tüplü ve dışarıda da ekim yaparak üretimlerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Kısmı öğrencisi Alperen Salih Elçi de, "Hikmet Haberal hocamızın Flora ve Fauna isimli dersinden öğrencisiyim. Kendisiyle bugün çok nadide olan bir çalışma yaptık, derslerde teorik olarak öğrettiği bilgileri bizlere yerde pek açıklayıcı bir biçimde tekrardan göstermiş oldu. Kendisine bizlere bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Tabiat Turizmi ve Turizm Rehberliği Yüksek Lisans öğrencisi Ali Kartal ise, "Bugün Flora ve Fauna dersi kapsamında Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal hocamızın eşliğinde uygulamalı ders gezisi gerçekleştirdik. Evvel tıbbı aromatik bitkileri tanımış olduk ve bu bitkilerle alakalı bahsin uzmanlarından genel bitkiler edindik" tabirlerini kullandı.

blank
Haber Merkezi tarafından
08 Nisan, 2025 21:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda uyuşturucu maddeyle yakalanan iki şüpheliden biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karabük’te uyuşturucu ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 108,85 gram sentetik kannabinoid (Bonzai) ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan iki şüpheliden biri tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen istihbarat ve saha çalışmaları neticesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 Nisan 2025 tarihinde il merkezinde operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda durumlarından şüphelenilen A.G. ve R.E.D. isimli şahısların yapılan üst aramasında, daralı ağırlığı 108,85 gram olan sentetik kannabinoid (Bonzai) maddesi ile 6 adet kilitli poşet ele geçirildi.

Şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürülürken, haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi (Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti) ve 191. maddesi (Uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak) kapsamında adli işlem başlatıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan R.E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.