karabuk
İmsak 05:56
Güneş 07:21
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:44
Yatsı 20:03
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
universite ogrencilerine safranbolu dogasi tanitildi fFlzNTid jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2024 08:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Üniversite öğrencilerine Safranbolu doğası tanıtıldı

Karabük’te yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinin doğal güzellikleri doğa yürüyüşüyle tanıtıldı.
Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü tarafından Asiye Hatun Yurdu, Katip Çelebi Yurdu ve Soğuksu Yurdunda kalan yaklaşık 80 kız öğrencinin katılımıyla doğa yürüyüşü düzenlendi. Safranbolu Bağlar ve Bulak bölgesini kapsayan yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşte Safranbolu’nun doğal güzellikleri öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilere Safranbolu bağ evleri hakkında bilgi verildi.
Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü Başkanı Mehmet Kımır, öğrencilerin eğitim gördükleri şehri tanımaları için güzel bir etkinlik olduğunu belirtti. Kımır, “Şehrimize Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenci geliyor. Kimi 2 yıl, kimi 4 yıl bu şehirde yaşıyor. Bu şehrin havasını soluyor, suyunu içiyor, bu şehrin insanıyla bu kenti paylaşıyor. Eğitim gördükleri şehre yabancı kalmamalarını, eğitim süresince yaşadıkları şehrin doğasını, kültürünü tanımalarını ve bilmelerini istiyoruz. Bu kapsamda Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü olarak Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yurtlarda kalan öğrenciler için hafta sonu doğa yürüyüşü düzenleyerek UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun doğal güzelliklerini tanıttık. Kış ayında Safranbolu halkının Bağlar kısmında kaldıkları evleri hakkında da öğrencilerimize bilgiler verdik. Öğrencilerimizde gördükleri bu güzellikleri kendi şehirlerine ya da başka bir şehre gittiklerinde oradaki insanlara anlatacaklardır. Onlarda Safranbolu’nun bir turizm elçisi olmuş olacaklardır. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 1 ilcede okullar tatil edildi IhhCxjSY
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 1 ilçede okullar tatil edildi

Bolu’nun Gerede ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Gerede Kaymakamlığı, ilçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tedbir alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; 27 Şubat Cuma günü, resmî ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur’an kursları dahil) eğitim-öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden kadın personel aynı gün idari izinli sayılacaktır. Ancak sağlık ve güvenlik birimleri başta olmak üzere 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin