Kastamonu’da bulunan İhlas Vakfı Sıla Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, Safranbolu’daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Kastamonu’da bulunan İhlas Vakfı’na bağlı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileri için Safranbolu gezisi düzenlendi. Yurt Müdürü Enis Köklü ve yardımcıları nezdinde gerçekleştirilen seyahat, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki cam terası ziyaret etti. Cam terasta adrenalin dolu dakikalar yaşayan öğrencler daha sonra bölgede bulunan su kemerlerini inceledi. Daha sonra öğrenciler, Safranbolu’daki Hıdırlık Doruğu, saat kulesi, Kent Tarihi Müzesi Cinci Han ve mescitleri gezdi. İhlas Vakfı’nın Karabük’teki gönüllüleri tarafından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Seyahate katılan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi ve doğal hoşluklarını görme fırsatı bulduklarını ve çok eğlendiklerini söz etti.
Yurt Müdürü Enis Köklü ise yurtta kalan öğrencilere yönelik çeşitli seyahatler düzenlediklerini belirterek, “Öğrenciler müşteri değil, ailelerin değerli emanetleridir. Onların her türlü gelişimini sağlamak için toplumsal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak için çok kıymetli. Öğrencilerimizde bu faaliyetlerimizin müsbet sonuçlarını görmek bizi keyifli etmektedir” dedi.


Üniversite öğrencileri Safranbolu’yu gezdi
ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?
Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti
Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.
Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.
Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.
Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.
Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

