Kastamonu’da bulunan İhlas Vakfı Sıla Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, Safranbolu’daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Kastamonu’da bulunan İhlas Vakfı’na bağlı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileri için Safranbolu gezisi düzenlendi. Yurt Müdürü Enis Köklü ve yardımcıları nezdinde gerçekleştirilen seyahat, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki cam terası ziyaret etti. Cam terasta adrenalin dolu dakikalar yaşayan öğrencler daha sonra bölgede bulunan su kemerlerini inceledi. Daha sonra öğrenciler, Safranbolu’daki Hıdırlık Doruğu, saat kulesi, Kent Tarihi Müzesi Cinci Han ve mescitleri gezdi. İhlas Vakfı’nın Karabük’teki gönüllüleri tarafından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Seyahate katılan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi ve doğal hoşluklarını görme fırsatı bulduklarını ve çok eğlendiklerini söz etti.
Yurt Müdürü Enis Köklü ise yurtta kalan öğrencilere yönelik çeşitli seyahatler düzenlediklerini belirterek, “Öğrenciler müşteri değil, ailelerin değerli emanetleridir. Onların her türlü gelişimini sağlamak için toplumsal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak için çok kıymetli. Öğrencilerimizde bu faaliyetlerimizin müsbet sonuçlarını görmek bizi keyifli etmektedir” dedi.


Üniversite öğrencileri Safranbolu’yu gezdi
Alaplı’lı Alperen Atar dünya şampiyonu oldu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyü’nden milli sporcu Alperen Atar, uluslararası arenada elde ettiği büyük başarıyla 86 kilogram kategorisinde dünya şampiyonu oldu.
Dünya şampiyonluğuna uzanan performansıyla Türk bayrağını göndere çektiren ve İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinleten Alperen Atar, hem ülkesine hem de memleketi Alaplı’ya büyük gurur yaşattı.
Uzun yılların emeği, disiplinli çalışması ve azmiyle zirveye ulaşan genç sporcu, elde ettiği bu önemli başarıyla Türk güreşine adını altın harflerle yazdırdı. Aslen Alaplı’nın Çatak Köyü’nden olan Atar, dünya şampiyonluğu ile spor camiasının takdirini topladı.
Atar’ın başarısı, başta ailesi ve yakın çevresi olmak üzere Alaplı’da büyük sevinçle karşılandı. Çatak Köyü sakinleri ve spor severler, genç şampiyonun elde ettiği tarihi başarıyı gururla kutladı.
Alperen Atar, daha önce de Sivas’ta düzenlenen U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde ederek milli takıma seçilmiş ve uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmıştı.

