Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından etasarlanan kuş yuvaları, yerleşke içerisindeki ağaçlara yerleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi’nin ortak seçmeli derslerinden biri olan “Eğitici Ahşap Oyuncaklar” dersi çerçevesinde, farklı fakülte ve kısımlardan öğrenciler, Dr. Öğretim Üyesi Aysun Cet Aktürk rehberliğinde Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında merkez vazifelileri, merkezin sahip olduğu aletlerin kullanım alanları ve üretilen eserler hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından, Orman Fakültesi Orman Sanayi Mühendisliği Kısmı Odun Mekaniği ve Teknolojisi Anabilim Kısmı öğretim üyesi ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Önder Tor’un rehberliğinde öğrenciler, küçük kümeler halinde çalışarak kuş yuvaları tasarladı.
Yaklaşık üç saat süren çalışmada, öğrenciler öğretici bir ortamda fikirlerini somut dizaynlara dönüştürdü.
Tasarlanan kuş yuvaları, üniversite yerleşkesi içerisindeki ağaçlara yerleştirildi.


Üniversite öğrencileri kampüsü kuş yuvaları ile donattı
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

