Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, Ali Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören öğrencileri ile maket uçak yaparak çeşitli oyunlar oynandı.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından Havacılık Yönetimi Bölümünde yürütülmekte olan “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi çerçevesinde, 4. sınıf öğrencileri ilkokul öğrencilerine havacılık temalı çeşitli etkinler düzenledi. Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Mısra Yapıcılar yürütücülüğündeki “Gökyüzünün Çocukları” isimli sosyal sorumluluk projesi Ali Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi. İlkokul öğrencileri Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrenci tarafından tasarlanan ve yapılan maket uçaklara kendilerini pilot gibi hissetme fırsatı buldu. Ayrıca projenin devamında çocuklara yüz boyası yapıldı ve eğlenceli oyunlar oynatıldı. Keyifli zaman geçiren öğrencilere uçak modelli anahtarlıklar hediye edildi.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur, etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücüsü ve Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencilerine teşekkür etti.
Prof. Dr. Kanbur, “Her çocuğun hayali olan uçmak ve gökyüzünde özgür olmak düşüncesini onlara yaşatabilmek ve havacılık bilincini yaygınlaştırabilmek için sosyal sorumluluk projelerinin Kastamonu il genelinde devam ettirme arzusu taşıyoruz. Öğrencilerimiz ile yeni projeler üzerinde çalışıyoruz ve en kısa zamanda yeni etkinlikler ile öğrencilerle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.


Üniversite öğrencileri çocukları maket uçaklarla eğlendirdi
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.
Bolu’dan giden isimler
Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.
Bolu’ya atanan isimler
Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

