blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2024 16:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencileri çocukları maket uçaklarla eğlendirdi

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, Ali Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören öğrencileri ile maket uçak yaparak çeşitli oyunlar oynandı.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından Havacılık Yönetimi Bölümünde yürütülmekte olan “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi çerçevesinde, 4. sınıf öğrencileri ilkokul öğrencilerine havacılık temalı çeşitli etkinler düzenledi. Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Mısra Yapıcılar yürütücülüğündeki “Gökyüzünün Çocukları” isimli sosyal sorumluluk projesi Ali Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi. İlkokul öğrencileri Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrenci tarafından tasarlanan ve yapılan maket uçaklara kendilerini pilot gibi hissetme fırsatı buldu. Ayrıca projenin devamında çocuklara yüz boyası yapıldı ve eğlenceli oyunlar oynatıldı. Keyifli zaman geçiren öğrencilere uçak modelli anahtarlıklar hediye edildi.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur, etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücüsü ve Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencilerine teşekkür etti.
Prof. Dr. Kanbur, “Her çocuğun hayali olan uçmak ve gökyüzünde özgür olmak düşüncesini onlara yaşatabilmek ve havacılık bilincini yaygınlaştırabilmek için sosyal sorumluluk projelerinin Kastamonu il genelinde devam ettirme arzusu taşıyoruz. Öğrencilerimiz ile yeni projeler üzerinde çalışıyoruz ve en kısa zamanda yeni etkinlikler ile öğrencilerle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

Düzce’de meydana gelen kazada motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde 3 kişinin bulunduğu elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek, başını kaldırıma çarpan şoför ağır yaralandı.
Kaza, 00.30 sıralarında Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı bitiminde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran Aydınpınar Caddesi istikametine gitmekte olan E.K yönetimindeki 54 AIA 343 plakalı motosiklet, kaldırımdan inerek yolun karşısına geçmeye çalışan ve üzerinde eşi ile çocuğu bulunan E.B yönetimindeki elektrikli bisiklete çarptı. Kazada çarpmanın tesiri ile motosikletten düşerek başını kaldırıma çarpan E.K ağır yaralandı. Yaralı E.K. Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Elektrikli bisiklette bulunan 3 kişi ise 112 acil sıhhat gruplarının yaptıkları denetimlerin akabinde hastaneye gitmek istemedikleri için ambulanstan indirildiler. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin