ÇANKIRI Karetekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencileri dört yıl öğrenim gördükleri üniversiteye kalıcı bir eser bırakmak için kampüsde 220 fidanı toprakla buluşturdular.
Öğrenciler hem doğaya farkındalık katmak hem ağaç dikmenin önemine dikkat çekmek hem de 4 yıl öğrenim gördükleri Üniversitelerine kalıcı bir eser bırakmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini, Orman İşletme müdürlüğünden fidan temin ettiklerini Üniversite yöneticilerinin fidan dikilecek alanları belirlediğini ifade ettiler.
220 fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden üniversite öğrencileri bu konuda kendilerine yardımcı olan Üniversite yönetimi ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ettiler.


127
Üniversite Öğrencileri Arkalarında Birer Dikili Ağaç Bıraktılar
226
Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü
Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


