Üniversite Öğrencileri Arkalarında Birer Dikili Ağaç Bıraktılar - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 07:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite Öğrencileri Arkalarında Birer Dikili Ağaç Bıraktılar

ÇANKIRI Karetekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencileri dört yıl öğrenim gördükleri üniversiteye kalıcı bir eser bırakmak için kampüsde 220 fidanı toprakla buluşturdular.
Öğrenciler hem doğaya farkındalık katmak hem ağaç dikmenin önemine dikkat çekmek hem de 4 yıl öğrenim gördükleri Üniversitelerine kalıcı bir eser bırakmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini, Orman İşletme müdürlüğünden fidan temin ettiklerini Üniversite yöneticilerinin fidan dikilecek alanları belirlediğini ifade ettiler.
220 fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden üniversite öğrencileri bu konuda kendilerine yardımcı olan Üniversite yönetimi ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
res
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Nisan, 2026 14:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın kartı resmi kimlik sayılacak

İçişleri Bakanlığı, basın mensuplarını yakından ilgilendiren önemli bir düzenlemeye imza attı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, basın kartı artık kimlik tespit süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bakanlık tarafından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla 31 Mart 2026 tarihinde yayımlanan yazı; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve tüm valiliklere gönderildi. Genelgede, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartlarının resmi kimlik niteliği taşıdığı vurgulandı.

Yeni düzenlemeye göre kolluk kuvvetleri; yol kontrolleri, arama noktaları ve çeşitli resmî işlemler sırasında basın kartını ibraz eden gazetecilerden ayrıca nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı talep edemeyecek. Talimatta, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartının tek başına yeterli olduğu açıkça ifade edildi.

Genelgede ayrıca basın kartının hukuki dayanaklarına da yer verildi. Buna göre, 13 Ekim 2022 tarihinde 5187 Sayılı Basın Kanunu’na eklenen madde ile basın kartının resmi kimlik belgesi olduğu hüküm altına alınmıştı. Öte yandan Basın Kartı Yönetmeliği’nin 4. ve 5. maddeleri uyarınca, bu kartın tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi zorunlu bulunuyor.

Kolluk birimlerinin kimlik tespit süreçlerinde dikkat etmesi gereken hususların altının çizildiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Basın kartı bilgiye erişim hakkı, haberleşme hürriyeti ve kamusal denetim mekanizmalarının işletilmesi noktasında önem arz etmektedir. 13 Ekim 2022 tarihinde 5187 Sayılı Basın Kanunu’nun Ek Madde 1’inde yapılan değişiklikle kanuna ‘Basın kartının resmi nitelikte bir kimlik belgesi’ olduğu hükmü eklenmiştir. Basın Kartı Yönetmeliği’nin 4’üncü ve 5’inci maddelerinde, ‘Basın kartları, başkanlıkça verilen ve tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi nitelikte bir kimlik belgesidir’ şeklinde nitelendirilmiştir. Mezkur kanun ve yönetmelik hükümlerine göre ‘resmi kimlik belgesi’ statüsüne sahip olan basın kartları kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kullanılmaktadır. Bu kapsamda usulüne uygun olarak düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimlerimizce ayrıca bir kimlik belgesi ibraz etmelerinin istenmemesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin