Üniversite Öğrencileri Arkalarında Birer Dikili Ağaç Bıraktılar - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 07:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite Öğrencileri Arkalarında Birer Dikili Ağaç Bıraktılar

ÇANKIRI Karetekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencileri dört yıl öğrenim gördükleri üniversiteye kalıcı bir eser bırakmak için kampüsde 220 fidanı toprakla buluşturdular.
Öğrenciler hem doğaya farkındalık katmak hem ağaç dikmenin önemine dikkat çekmek hem de 4 yıl öğrenim gördükleri Üniversitelerine kalıcı bir eser bırakmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini, Orman İşletme müdürlüğünden fidan temin ettiklerini Üniversite yöneticilerinin fidan dikilecek alanları belirlediğini ifade ettiler.
220 fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden üniversite öğrencileri bu konuda kendilerine yardımcı olan Üniversite yönetimi ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrencilerin bursluluk sinavi heyecani basladi ZVrbO6ze
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrencilerin bursluluk sınavı heyecanı başladı

Kastamonu’da binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için okulların yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Kastamonu’da da öğrencilerin büyük heyecanıyla başladı. Saat 10.00’da başlayan sınav öncesi ailelerle birlikte okul bahçelerine gelen öğrenciler, daha sonra arama yapılarak okullara alındı. Sınavda 5., 6., 7., 8., hazırlık, 9., 10. ve 11’inci sınıf öğrencileri ter döküyor. Öğrencilerin 120 soruyu çözeceği sınav saat 11.40’ta sona erecek.

Kastamonu’da il genelinde 2 bin 997 öğrenci, katıldıkları bursluluk sınavını kazanmak için ter döküyor.

Şehit Bülent Gider Ortaokulu’nda eğitim gören Zeynep Nur Koç, “Aslında çok fazla bir heyecanım yok. Sınav için kendime güveniyorum. Sınav için çalıştım, inşallah başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

Bursluluk sınavına girmek için Aytaç Eruz Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Asel Özcan ise, sınav için biraz heyecanlı olduğunu belirterek, “Geçen yıl da girmiştim. Bu yıl inşallah kendime güveniyorum, kazanacağıma inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin