Üniversite kampüsündeki orman yangını kontrol altına alındı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite kampüsündeki orman yangını kontrol altına alındı

Samsun’da üniversite kampüsünde bulunan meşelik alanda çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü’nde meydana geldi. Tıp Fakültesi karşısında meşe ve çamlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına itfaiye, arazöz ve TOMA müdahale etti. Üniversite ekipleri de yangın söndürme çalışmasına destek verdi.
Ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda orman yangını büyümeden kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışması başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin