blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite kampüsünde orman yangını

Samsun’da üniversite kampüsünde bulunan meşelik alanda orman yangını çıktı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü’nde meydana geldi. Tıp Fakültesi karşısında meşelik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına itfaiye, arazöz ve TOMA müdahale etti. Üniversite ekipleri de yangın söndürme çalışmasına destek verdi.
Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin hayvancılık yemleri Samsun’dan karşılanıyor

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde kritik ehemmiyete sahip yem bitkilerinde Samsun, yeşil ot üretiminde Türkiye birincisi olurken, fiğ tohumu, yemlik bezelye, Macar tohumu-yeşil otu ve silaj mısır üretiminde ise birinci sıralarda yer alıyor.
Hayvancılıkta kullanılan yeşil ot, fiğ tohumu, bezelye, Macar tohumu, silaj mısır, yulaf, korunga ve hayvan pancarı üzere doğal yem bitkileri, protein açısından güçlü olmaları nedeniyle süt randımanını artırıyor ve et üretiminde canlı yük artışını destekliyor. Bu nedenle besiciler tarafından ağır olarak tercih ediliyor.
Sebze ve meyve üretiminde olduğu üzere yem bitkileri üretiminde de Samsun ön plana çıkıyor. Kentte yılda 381 bin 130 ton ismi yeşil ot üretiliyor ve bu, Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 20’sine denk geliyor. Ayrıyeten Samsun; 2 bin 112 ton fiğ tohumu ile ikinci, 34 bin 636 ton yemlik bezelye ile üçüncü, 497 ton Macar tohumu ile dördüncü, 1 milyon 32 bin ton silaj mısır ile altıncı, 121 bin 592 ton yulaf, 22 bin 63 ton korunga ve 350 ton hayvan pancarı üretimi ile de ülke sıralamasında üst sıralarda bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin