Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2023 16:36 tarihinde yayınlandı
0

Üniversite bölgesinde 325 polisle uygulama

Düzce’de üniversite öğrencilerinin yoğunlukla bulunduğu bölgede 325 polis ile uygulama yapıldı. Uygulamada uzun namlulu tüfek ele geçirilirken 215 bin 198 lira cezai işlem uygulandı.

2 Ekim itibari ile Düzce’de başlayan üniversiteye gelen öğrencilerin güvenliği için Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geniş çaplı uygulama gerçekleştirildi. Hem havadan hem de karadan yapılan denetimlere 325 polis katıldı. Asayiş, Trafik, Terörle Mücadele, Narkotik, KOM, Güvenlik, Koruma, İHA, Ahlak, Siber, Çevik Kuvvet, Eğitim, Göçmen Kaçakçılığı, İstihbarat, Toplum Destekli Polislik Şube müdürlükleri ile hassas burunlu köpeklerin de katıldığı uygulamalarda 3 bin 117 şahıs sorgulandı. Yapılan sorgulamalarda aranan 5 şahıs yakalandı.

Araçta uzun namlulu tüfek ele geçirildi

Trafik ekiplerince yapılan yol kontrolünde ise 411 araç sorgulaması yapıldı. Bir araç içerisinden uzun namlulu tüfek ele geçirildi. Tüfek muhafaza altına alındı. Yapılan kontrollerde 73 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden toplamda 215 bin 198 lira idari para cezası yazıldı.

“Evlatlarımızın hepsi bizlere emanettir”

Yapılan uygulamaları incelemek üzere bölgeye gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, “2023-2024 akademik takvim yılı 2 Ekim itibari ile başladı. Düzce’mizde yaklaşık 30 bin öğrencimizi misafir ediyoruz. Üniversite güvenlik tedbirleri çerçevesinde geniş bir uygulama yapmaya karar verdik. Konuralp bölgesinde 325 polis memurumuz ile birlikte 3 sabit uygulama noktası, umuma açık yerler, günü birlik mekanlar olarak adlandırılan yerler, günlük kiralık dairelere yönelik huzur uygulaması yapıldı. Öğrencilerimin aileleri gönül rahatlığı ile çocuklarını Düzce’ye göndermeleri noktasında bir çekinceleri olmasın. Evlatlarımızın hepsi bizlere emanettir. En güzel şekilde öğrencilerimiz burada eğitimlerine devam edeceklerdir. Öğrencilerimizi en konforlu şekilde burada misafir etme gayreti içerisindeyiz. Herhangi bir yanlışa bulaşmak isteyen insanlar var ise Türkiye Cumhuriyeti devleti burada. Düzce’de devlet burada” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin