UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Cittaslow (Sakin Şehir) unvanını almak için çalışmalar başladı.
Safranbolu Belediyesi dünya turizminin nitelikli bireylerini tarihi ilçeye çekerek kalkındırmaya ve tanınırlıklarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çerçevede Cittaslow (sakin şehir) Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta değerlendirme yapmak için Safranbolu’ya geldi. Köstem ve Balta, kendilerini karşılayan Belediye Başkanı Elif Köse ile Eski Çarşı’daki belediyeye ait binada toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Köse, belediyenin yaptığı çalışmalarla kentin ‘sakin şehir’ olma yolundaki çoğu şartı karşıladıklarını belirtti.
Safranbolu adına en büyük hedeflerinden birinin nitelikli turistleri ağırlamak ve Avrupalı turistleri Safranbolu ile buluşturmak olduğunu ifade eden Köse, Safranbolu’da incelemeler yapacak olan Köstem ve Balta’ya teşekkür etti.
Toplantının ardından Safranbolu Belediyesi Stratejik İletişim Koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ve Stratejik Planlama Koordinatörü İsmail Kavuşturucu, Köstem ile Balta’ya Safranbolu’nun en önemli noktalarını gezdirdi.
Safranbolu Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara ve tarihi ilçeye hayran kaldıklarını aktaran Köstem ve Balta, verileri Cittaslow yönetimine ileteceklerini ve dünya turizminin mutlaka Safranbolu’da yer alması gerektiğini kaydettiler.
Aranan şartlar karşılandığı takdirde Cittaslow üyesi olacak Safranbolu’nun Avrupa turizminin göz bebeklerinden biri olması hedefleniyor.
UNESCO kenti Safranbolu ‘Sakin Şehir’ unvanı için çalışmalara başladı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

