Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2023 15:34 tarihinde yayınlandı
0

UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Programı Başladı

ÇEKÜL Akademi tarafından organize edilen eğitim programları kapsamında “UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül” eğitimi Ankara’da başladı. Safranbolu Belediyesi de düzenlenen programa katılım sağladı.

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) ile çalışma yapmak isteyen belediyelere Tarihi Kentler Birliği ve Çekül (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) tarafından verilen eğitimler kapsamında Safranbolu Belediyesi’nin de katılımı ile “UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler I. Modül” eğitimi başladı.  12 – 13 Eylül tarihleri arasından Ankara Kent Konseyi binasında düzenlenen programlarda Safranbolu Belediyesi’ni temsilen stratejik iletişim koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ile Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden katılımcı yerini aldı. Eğitimlerin konusu, somut ve somut olmayan kültürel miraslar, kültürel ve doğal miras; küresel tanımlar ve destekler, UNESCO; tarihçe, temel kavramlar, süreç ve uygulamalar, Dünya Miras Listeleri ve benzeri küresel programlar; yaşayan insan hazineleri, yaratıcı kentler ağı, öğrenen kentler ağı, Dünya belleği

Türkiye’den ve Dünya’dan uygulama örnekleri içeriklerinden oluştu. Eğitimler ÇEKÜL Vakfı sorumlusu Namık Kemal Döleneken ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personeli Yıldırım İnan tarafından verilirken; somut olmayan kültürel mirasın korunması Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından verildi.

Eğitim süreci 2 gün süren programların ikinci ve üçüncü etapları Ekim ve Kasım aylarında İstanbul ve Manisa’da gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin