Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2020 11:51 tarihinde yayınlandı
0

Ünal Ve Güneş’ten Şahin’e Destek

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Mehmet Ali Şahin’in isminin Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanlığı için gündeme getirilmesinin kedilerini mutlu ettiğini belirtti.
Ortak açıklama yapan Ünal ve Güneş, KARDEMİR’in geçmişte dönem dönem sıkıntılı yıllar geçirdiği hatta 1995 yılına gelindiğinde kapanmanın eşiğine geldiği hatırlattı. Karabük kamuoyunun haklı tepkisiyle ve oluşan gerekçelerle özelleştirme sürecine girildiği ve özelleştiğini ifade eden Ünal ve Güneş, şunları kaydetti:
“Özelleşme döneminde de sıkıntılı süreçlerden geçmiştir. Ancak 2002 yılında AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yöremiz siyasi büyüğü Mehmet Ali Şahin Bey’in destekleriyle KARDEMİR yeniden kendini ve ünitelerini yenileme imkanı bulmuştur. Fabrika 300 bin tonlara düşen üretim kapasitesini bugün 2.8 milyon tonlara çıkarmış ve ürün çeşitliliğini artırmıştır. Ray, tren tekeri ve savunma sanayisinde kullanılan nitelikli çelik üretimi gibi katma değeri yüksek ürünleri üretimine ilave etmiştir. Şirket birlik beraberliği yakaladığı her dönem de daha güçlü olmuş ve büyümüştür. Bu durum Karabük’e ve çalışan emekçilerine her zaman güven vermiştir. Son günlerde kasım ayı içinde yapılacak olan Yönetim Kurulu seçimiyle ilgili olarak ve gerekse bağımsız üyelerin belirlenmesi hususunda Karabük kamuoyunda çeşitli görüşler dile getirilmektedir. Kamuoyunda dile getirilen görüşleri hassasiyetle takip etmekteyiz. İlgili ve yetkili makamların da aynı hassasiyetle takip ettiklerine inanmaktayız. Önümüzdeki dönem Karabük kamuoyunun hassasiyetlerini taşıyan bir yönetim kurulunun teşekkül edeceğine inanıyoruz. Bu oluşumda elbette 2002’den bu yana yakın ilgisini KARDEMİR hiç esirgemeyen bölgemizin siyasi büyüğü Mehmet Ali Şahin Bey’in isminin anılması bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir. Takdir edilir ve kabul ederlerse bu görevi layıkıyla yapacağından şüphemiz yoktur. Yeni oluşacak yönetimle birlikte fabrikanın üretim, istihdam, idari ve teknolojik kapasitesinin artmasından, büyümesinden ve yükselmesinden her Karabük’lü gibi bizlerde memnuniyet duyacağız. Kasım ayında yapılacak Olağan Genel Kuruldan KARDEMİR ve Karabük adına memnuniyet verici kararların çıkacağına inancımızla birlikte; şimdiden kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyor, Karabük’lü hemşehrilerimize ve KARDEMİR çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kiraz toplamak icin ciktigi agactan dustu dwAac7uW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü

Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.

Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin