AK Parti Karabük Milletvekili adayı Cumhur Ünal Aydınlıkevler Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında vatandaşlara bir araya geldi. Programda konuşan Ünal, Türk Milleti’nin 25 Haziran’a güler yüzle uyanacağını belirtti.
AK Parti Karabük Milletvekili adayı Cumhur Ünal Aydınlıkevler Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Mahalle sakinlerine yemek dağıtımında yardımcı olan Ünal, geçmişte Karabük’e yapılan hizmetlerle birliktelik sağlandığını belirterek, “Yeniden bu millete hizmet etme heyecanı içerisinde çalışacağız. 24 Haziran tarihinde büyük Türk Milleti’nin ülkemize yönelik kirli oyunlara ciddi bir darbe indireceğine yürekten inanıyorum. Tüm Türkiye, 25 Haziran’a güler yüzle uyanacak. Haziran ayında Türk Milleti inşallah iki bayramı bir arada yaşayacak” dedi.
AK Parti milletvekili adayı Cumhur Ünal konuşmasının ardından mahalle halkıyla sohbet ettikten sonra programdan ayrıldı.


Ünal, “Milletimiz 25 Haziran’a güler yüzle uyanacak”
KBÜ’de İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinliklerinde, güvenlik kültürü ve bilinçli çalışma anlayışı ele alındı.
Kamu, akademi ve sanayi temsilcileri, Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda iş sağlığı ve güvenliği alanındaki güncel uygulamaları değerlendirdi.
Karabük Üniversitesi İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İGSEUAM) tarafından düzenlenen “1. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” etkinlikleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
“Güvenli Gelecek, Bilinçli Adımlarla Başlar” mottosuyla düzenlenen programda kamu, akademi ve ağır sanayi temsilcileri bir araya geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını KBÜ İGSEUAM Müdürü Prof. Dr. Bilge Demir yaptı. Demir, Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasının 1987 yılından bu yana kutlandığını, 2012 yılında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile alanın kurumsal yapıya kavuştuğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesinin bu alanda öncü konumda olduğunu belirten Demir, iş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca mevzuat gerekliliği değil aynı zamanda bir bilinç ve kültür meselesi olduğunu vurguladı.
Etkinlik kapsamında “Ağır Sanayi ve Sahada İSG” başlıklı iki oturumlu panel düzenlendi. Başkanlığını Prof. Dr. Bilge Demir’in yaptığı ilk oturumda Kardemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İSG Genel Müdürlüğünden Mehmet Çobanoğlu, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, İSG Kitap Dünyası Yazarı Dr. Hakan Erdoğan ve Semil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Öymez konuşmacı olarak yer aldı.
Doç. Dr. Bilal Çolak’ın moderatörlüğündeki ikinci oturumda ise Doç. Dr. Hasan Eker, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çabuk, Muhammet Nurullah Acar, Alparslan Yılmaz, Tuncay Doğrul ve Dr. Öğr. Üyesi Av. Volkan Sancı değerlendirmelerde bulundu.
Panel oturumlarında proaktif ve reaktif iş güvenliği önlemleri, üretim sahalarındaki risk analizleri, donanım kaynaklı iş kazaları ve kurumsallaşmanın iş güvenliği uygulamalarındaki etkileri ele alındı.
Etkinlik, “Baretini Tak, Fotoğrafını Paylaş” sosyal medya kampanyasının ödül töreni ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.


