Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2019 13:18 tarihinde yayınlandı
0

UMUDU TEKRAR SAĞLIĞINA KAVUŞMAK

Somalili Öğrenci Abdi Hussein Osman Yaklaşık bir aydır  Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor. Pıhtı atması sonucu felç olan öğrenciyi arkadaşları bir an olsun yalnız  bırakmazken, tek dertleri  Hussein Osman’a taburcu olduktan sonra bakım ve tedavisi nasıl olacak. Konuyla ilgili kurumlar arası koordinasyon sürerken, arkadaşlarının isteği Hussein Osman’ın tekrar sağlığına kavuşması

Binlerce kilometre uzaklıktan Somali’den Karabük Üniversitesine gelen ve Makina Mühendisliği bölümünde eğitimi sürdüren Abdi Hussein Osman, geçirdiği felç yüzünden yaklaşık bir aydır  Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor. Doğuştan kalp kapakçığı sorunu olan ve memleketinde ameliyat olan Abdi Hüssein Osman şimdi de pıhtı atması sonucu sağ tarafı felç oldu.

  1. Yıl mahallesinde arkadaşları ile bir kapıcı dairesini kiralayan Hussein Osman’ı hastanede arkadaşları dönüşümlü beklerken, İHH başta olmak üzere hayırsever ve duyarlı vatandaşlar yalnız bırakmıyorlar. Onun her ihtiyacını gidermek için seferber olunurken, arkadaşları da ders saatlerine göre refakatçi olarak bekliyorlar.

TABURCU SONRASI BAKIM ÖNEMLİ

Geçirdiği felç nedeni ile sağ tarafını kısmen kullanamayan Hüssein Osman’ın hastanedeki tedavisi biterken, bakım ve tedavisi için rehabilitasyon merkezi araştırılıyor. KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Doğan konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordineli çalışmaların devam ettiğini hastanın en yakın merkeze yatışının yapılarak tedavisinin yapılacağını, bu süreçte öğrencinin hastanede tutulacağını belirtti.

Diğer yandan öğrenci ile yakından ilgilenen duyarlı bir vatandaşımız Hicran Kalem, ona adeta anne şefkati gösterirken, ailecek pervane olmuş durumdalar.

Diğer yandan Karabük Üniversitesi Rektörlüğü de Somali Büyükelçiliği ile görüşmelerini sürdürürken, Abdi Hussein Osman’ın arkadaşlarının tek isteği yakın bir merkezde Hussein Osman’ın fizik tedavi ve Rehabilitasyonun yapılması olduğunu belirterek ” Abdi Hussein kimsesi yok. Yakın bir merkeze yatırılırsa bizim gitmemiz ilgilenmemiz kolay olur. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Çünkü Somali’den yeni geldik, Türkçemiz çok az, derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. Prosedürleri bilmiyoruz” diyerek görüş aktardılar.

Şimdi İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden gelecek haber beklenirken, gazetemize az Türkçesi ile duygularını dile getiren Abdi Hussein Osman “Bana burda doktorlar çok iyi baktılar. Arkadaşlarıma hocalarıma benim her ihtiyacıma koşan herkese şükran borçluyum. Tekrar iyileşmek ve okuluma dönmek istiyorum. Ailemi çok özledim” dedi

Gazetemizde Abdi Hussein Osman ile yakından ilgilenirken, gelişmelerden siz okurlarımızı haberdar etmeye devam edeceğiz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte 19 mayis bayrami etkinligi Va5GJXBZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’te 19 Mayıs Bayramı etkinliği

Devrek İlçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Devrek’te coşku ile kutlandı.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı. Kutlama programlarına sabah saat 10’da başlandı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ’ın Cumhuriyet Alanında ki anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Devrek Cumhuriyet Alanında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere geçildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra halk oyunları gösterileri, gençlerden müzik etkinliği, gruplardan jimnastik gösterileri, şiirlerin okunması, çeşitli dallarda spor gösterileri, çeşitli dallarda ki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.

Düzenlenen etkinliklere; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, daire müdürleri, muharip gaziler, öğretmenler, öğrenciler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldu

Bizi sosyal medyadan takip edin