Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2015 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Umre Ödüllü Siyer Yarışması Yapıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü işbirliği ile O’nur’a Yolculuk” adlı Umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgi yarışmasına Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş açılış kapsamında: “Peygamber Efendimizin miladi takvime göre doğum günü olarak kabul edilen 20 Nisan gününün de içerisinde bulunduğu 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak çok çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu programlarla, Rahmet Peygamberi Efendimiz’ın yüce ahlakının öğrenilmesi, anlaşılması ve yaşanması için duyarlılık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu sene ana konumuz “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Bu konuyu merkeze alarak faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Daha huzurlu bir dünya için, sevgi saygı ve merhamet kavramlarını Onun ahlakı çerçevesinde yeniden düşünmeye ve örnek almaya ihtiyacımız vardır. Ben bu programın hayırlara vesile olmasını, dereceye girecek kardeşlerimizin şimdiden umrelerinin makbul olmasını niyaz ediyor, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi ve bilgi yarışması başladı.
Yarışma sonunda; Birinci Ahmet Kaygusuz, ikinci Ferhat Karali, Üçüncü Hikmetullah Celil Umreye gitmeye hak kazandılar. Bu öğrenciler Karabük Müftülüğü tarafından umreye gönderilecekler. Ayrıca yarışma hakkı kazanan on kişiye, Diyanet tarafından üç cilt olara basılan Riyazu’s- Salihin adlı hadis kitabı ve salonda bulunan herkese de çeşitli kitaplar hediye edildi.
Kazananlara ödüllerini Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin