Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü işbirliği ile O’nur’a Yolculuk” adlı Umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgi yarışmasına Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş açılış kapsamında: “Peygamber Efendimizin miladi takvime göre doğum günü olarak kabul edilen 20 Nisan gününün de içerisinde bulunduğu 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak çok çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu programlarla, Rahmet Peygamberi Efendimiz’ın yüce ahlakının öğrenilmesi, anlaşılması ve yaşanması için duyarlılık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu sene ana konumuz “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Bu konuyu merkeze alarak faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Daha huzurlu bir dünya için, sevgi saygı ve merhamet kavramlarını Onun ahlakı çerçevesinde yeniden düşünmeye ve örnek almaya ihtiyacımız vardır. Ben bu programın hayırlara vesile olmasını, dereceye girecek kardeşlerimizin şimdiden umrelerinin makbul olmasını niyaz ediyor, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi ve bilgi yarışması başladı.
Yarışma sonunda; Birinci Ahmet Kaygusuz, ikinci Ferhat Karali, Üçüncü Hikmetullah Celil Umreye gitmeye hak kazandılar. Bu öğrenciler Karabük Müftülüğü tarafından umreye gönderilecekler. Ayrıca yarışma hakkı kazanan on kişiye, Diyanet tarafından üç cilt olara basılan Riyazu’s- Salihin adlı hadis kitabı ve salonda bulunan herkese de çeşitli kitaplar hediye edildi.
Kazananlara ödüllerini Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar takdim etti.


102
Umre Ödüllü Siyer Yarışması Yapıldı
192
Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 470 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir iş yeri ile bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda 470 adet sentetik ecza hapı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 65 adet 9 milimetre çapında fişek, 11 adet av fişeği ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin TL nakit para ele geçirildi.
Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


