Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2015 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Umre Ödüllü Siyer Yarışması Yapıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü işbirliği ile O’nur’a Yolculuk” adlı Umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgi yarışmasına Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş açılış kapsamında: “Peygamber Efendimizin miladi takvime göre doğum günü olarak kabul edilen 20 Nisan gününün de içerisinde bulunduğu 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak çok çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu programlarla, Rahmet Peygamberi Efendimiz’ın yüce ahlakının öğrenilmesi, anlaşılması ve yaşanması için duyarlılık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu sene ana konumuz “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Bu konuyu merkeze alarak faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Daha huzurlu bir dünya için, sevgi saygı ve merhamet kavramlarını Onun ahlakı çerçevesinde yeniden düşünmeye ve örnek almaya ihtiyacımız vardır. Ben bu programın hayırlara vesile olmasını, dereceye girecek kardeşlerimizin şimdiden umrelerinin makbul olmasını niyaz ediyor, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi ve bilgi yarışması başladı.
Yarışma sonunda; Birinci Ahmet Kaygusuz, ikinci Ferhat Karali, Üçüncü Hikmetullah Celil Umreye gitmeye hak kazandılar. Bu öğrenciler Karabük Müftülüğü tarafından umreye gönderilecekler. Ayrıca yarışma hakkı kazanan on kişiye, Diyanet tarafından üç cilt olara basılan Riyazu’s- Salihin adlı hadis kitabı ve salonda bulunan herkese de çeşitli kitaplar hediye edildi.
Kazananlara ödüllerini Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin