karabuk
İmsak 05:42
Güneş 07:06
Öğle 13:05
İkindi 16:18
Akşam 18:54
Yatsı 20:14
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
21 Aralık, 2015 09:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

UMKE’den Yürekleri Ağza Getiren Tatbikat

ZONGULDAK’ta UMKE ekiplerinin uçurumdaki otomobilde bulunan yaralıları kurtardığı tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekipleri, Devrek Arama Kurtarma Derneği (AKEM) ve deniz polisi ortaklaşa kaza tatbikatı düzenledi. Tatbikata çeşitli birimlerden 50 kişilik personel, 5 kurtarma aracı, 5 ambulans ve deniz polisi ekipleri katıldı. BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yakın bir mevkide rol gereği uçuruma yuvarlanan araçtaki yaralılar yardım bekledi. Yaralılardan birisinin kazayı 112’ye haber vermesiyle başlayan tatbikat, UMKE ekiplerinin gelişiyle devam etti. Yaralılardan birisinin denize düştüğü kazada UMKE ve AKEM ekipleri karadan, deniz polisi de denizden müdahalede bulundu. Dalgıçların denizde boğulma tehlikesi geçiren yaralıyı kurtarmasıyla devam eden tatbikat, diğer yaralıların da helikopter sedyesi ile 50 metreden yukarıya taşınmasıyla son buldu. Tatbikatı gerçek sanıp olay yerine koşan vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Araçlarını yol kenarına park ederek kaza yerine koşan vatandaşlar, korku dolu gözlerle kurtarma çalışmalarını izledi. Kazanın gerçek olmadığını anlayan bazı vatandaşlar ise, o anları saniye saniye cep telefonlarına kaydettiler. "AFET VE OLAĞAN DIŞI DURUMA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ" Tatbikatı değerlendiren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu, “Sağlık Bakanlığı tarafından bütün illerde afet ve olağan dışı durumlarda hizmet vermek üzere UMKE birimleri kuruldu. Bizim ilimizdeki UMKE birimi de bugün başarılı bir şekilde tatbikat gerçekleştirdi. Zonguldak deniz kenarı bir kent olması ve falezlere haiz bir kent olmasından dolayı uçurumdan yuvarlanan bir aracın kazasını canlandırdık. Dört yaralımız vardı. Biri denize uçmuştu ve kalbi durmuştu. İkisi araçtaydı. İlimizde bu tür kazaların olma ihtimali yüksek olduğundan bu tarz tatbikatları düzenli olarak yapmaktayız. Her türlü afet ve olağan dışı duruma hazırlıklı olabilmek için yıl içerisinde belli periyotlarda bu tatbikatlar yapılmaktadır” diye konuştu. Vali Ali Kaban’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Karaahmetoğlu, “Desteklerinden dolayı başta Valimiz Ali Kaban’a, Devrek Arama Kurtarma Eğitim Merkezi, Bolu UMKE ekibi, deniz polisi ekiplerine teşekkür ediyorum. 112 ve UMKE olarak diğer kurumlarla tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Tatbikatın sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
dea2
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Mart, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük’te gençler iftarda buluştu

Karabük’te Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Merkezi İftar Programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelen gençler, aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Ramazan ayına özel olarak süslenen Karabük Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Ulusan, Gençlik Çalışmaları ve Katılımı Daire Başkanı Hasan Urhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gençlik merkezi çalışanları ve çok sayıda genç katıldı.

İftar programında konuşan protokol üyeleri, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğuna vurgu yaparak gençlerle bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Karabük Gençlik Merkezi’nde düzenlenen iftar programında gençler, aynı sofrada buluşarak dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda gençler, Ramazan ayının manevi iklimini birlikte yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin