karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2024 04:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

UMKE’den sel tatbikatı

Trabzon’da Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize’den gelen UMKE ekiplerinin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi. 100 personel ve 24 aracın katıldığı tatbikatta senaryo gereği selden etkilenen yaralılara müdahale edildi.
Sağlık Bakanlığı’nın 2024 yılı UMKE Faaliyet Planında yer alan ‘Bölge Tatbikatı’ 15.Bölge UMKE Koordinatörlüğü’nce Trabzon’da başladı. 21-22 tarihleri arasında yapılacak olan bölge tatbikatına Artvin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinden 100 UMKE personeli katıldı. 24 saat esasına göre devam edecek tatbikatta 24 araç görev alırken, tatbikat gereği Ortahisar ilçesindeki Yenimahalle Fuar Alanı’nda sahra hastanesi kuruldu. 24 saat boyunca devam edecek tatbikatta senaryo gereği selden etkilenen yaralılara müdahale edildi.
Tatbikat ile ilgili bilgiler veren Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, personeli hazır hale getirmeye gayret ettiklerini belirterek “Bu bir bölgesel tatbikat. Öncelikle bir sel felaketinde oluşan yaralılarla ilgili olarak önce lojistik merkezimizi oluşturduk ve sonrasında müdahale sonucunda çıkan yaralıları da bu bölgeye intikal ettirmeye çalıştık. Gördüğünüz gibi yaralılar geliyor. Bir kısım yaralılar daha olduğu söyleniyor. Onların da gelmesi sağlanacak. Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon olmak üzere bölge illerimizle birlikte tatbikatımızı yapıyoruz. Elimizden geldiğince personelimizi hazır hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu tatbikatlar bu anlamda işimize yarıyor. Gördüğünüz sahada yaklaşık 24 araçla birlikte ve 100 personelle bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz. İnşallah hiç ihtiyacımız olmaz. Ama olduğu anda da hazır olduğunu bütün milletimizin bilmesini istiyorum” dedi.
Ulusal ve uluslararası arenada UMKE bir marka haline dönüştü. Sağlık Bakanlığımız her koşulda bütün yatırımını UMKE’ye yapıyor. Tam teşekküllü hale getiriyor. Biz Trabzon ili olarak da bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Gittiğimiz her tür olayda veya tatbikatta varlığımızı hissettiriyoruz. Bölgemiz veya ilimiz anlamında oluşan afetlerde de felaketlerde de yüzümüzün akıyla görevimizi harfiyen yerine getiriyoruz. Şimdiye kadar bu şekilde oldu. Bundan sonrası için de bu tatbikatlardan istifade etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin