UMKE, AFAD ve JAK'tan Nefes Kesen Tatbikat - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2016 07:52 tarihinde yayınlandı
0
0

UMKE, AFAD ve JAK’tan Nefes Kesen Tatbikat

KASTAMONU İl Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE, AFAD ve JAK ekiplerine yönelik arama kurtarma eğitimleri verildiği kampın sonunda, gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ilgaz Jandarma Dağ Arama Kurtarma Timi (JAK) ekiplerine yönelik, teorik ve uygulamalı olarak dağcılık, dağda arama kurtarma, dağ hastalıkları, kazazedelere ilk yardım, iple iniş teknikleri gibi konularda eğitimler verilirken, verilen eğitimde gerçekleştirilen tatbikatlar da nefesleri kesti. 27-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen teorik eğitimlerinin ardından kampın son gününde UMKE, AFAD ve JAK ekipleri, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Pınarbaşı ilçesine bağlı Ilıca köyünde bir dağlık alanda yapılan arama kurtarma tatbikatında senaryo gereği dengesini kaybederek kayalıklara düşen bir kişi ortak düzenlenen tatbikat sonrası kurtarıldı. Nefes kesen tatbikat gerçeği aratmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin