Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2016 07:52 tarihinde yayınlandı
0

UMKE, AFAD ve JAK’tan Nefes Kesen Tatbikat

KASTAMONU İl Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE, AFAD ve JAK ekiplerine yönelik arama kurtarma eğitimleri verildiği kampın sonunda, gerçeğini aratmayan bir tatbikat düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ilgaz Jandarma Dağ Arama Kurtarma Timi (JAK) ekiplerine yönelik, teorik ve uygulamalı olarak dağcılık, dağda arama kurtarma, dağ hastalıkları, kazazedelere ilk yardım, iple iniş teknikleri gibi konularda eğitimler verilirken, verilen eğitimde gerçekleştirilen tatbikatlar da nefesleri kesti. 27-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen teorik eğitimlerinin ardından kampın son gününde UMKE, AFAD ve JAK ekipleri, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Pınarbaşı ilçesine bağlı Ilıca köyünde bir dağlık alanda yapılan arama kurtarma tatbikatında senaryo gereği dengesini kaybederek kayalıklara düşen bir kişi ortak düzenlenen tatbikat sonrası kurtarıldı. Nefes kesen tatbikat gerçeği aratmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
w 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
0

Yerel yönetimlerde hizmet vizyonu masaya yatırıldı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir başkanlığında düzenlenen belediye başkanları toplantısına katıldı.

Büyükşehir ve il belediye başkanlarının yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kapasitesinin artırılması, şehirlerin gelişimine katkı sunacak projeler ve vatandaşlara daha etkin hizmet verilmesine yönelik konular ele alındı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetinkaya, istişare kültürünün önemine dikkat çekerek, şehirlerin geleceğine yönelik ortak akıl vurgusu yaptı. Çetinkaya, “Şehirlerimize değer katacak hizmetler ve vatandaşlarımıza daha güçlü hizmet sunabilmek adına önemli istişarelerde bulunduk. Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantıda, belediyeler arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların da gündeme geldiği bildirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin