Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2014 07:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ulus’ta Projeler Başlıyor

BARTIN Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun'un projeleri içerinde yer alan Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon çalışması için DSİ Bölge Müdürlüğü'nce proje ihalesi için çalışmalar başladı. Ulus Belediyesinden yapılan açıklamada, "Ulus’ta yaşamın daha konforlu olması ve ilçemizin marka değerinin artması için projelerimiz içerinde yer alan Ulus’un çehresini değiştirecek 'Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon Çalışması' için DSİ Bölge Müdürlüğü'nce proje ihale kapsamında çalışmalar başlamıştır. İlçemize gelen DSİ Bartın Şube Müdürümüz Mehmet Karaçoban ve Ziraat Mühendisi Ebru Akar'a Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun ile Fen İşleri Müdürümüz eşlik ederek çalışmalara başlandı. Yeni yaşam alanları oluşturmak ve ilçemizin güzelliğine güzellik katmak adına proje kapsamındaki taşkın koruma duvarları ve 2 ayrı noktadan yaya sirkülasyonunu sağlayacak köprü yerlerimiz tespit edildi" denildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

9. Safran Festivali başladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safranın tanıtımı amacıyla düzenlenen 9. Safran Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen festivalin açılışı, Şehitlik Anıtı'ndan başlayan kortej yürüyüşüyle start aldı. Yürüyüş, Kazdağlı mevkiinde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu'nun her köşesinde tarihin, kültürün ve doğanın iç içe geçtiğini belirterek, kentin yaşayan bir açık hava müzesi olduğunu söyledi. Vali Yavuz, "Her adımda geçmişe dokunan, her köşesinde kültürü ve doğayı harmanlayan bu kadim kent, yaşayan bir açık hava müzesi. Dünya sahnesinde hak ettiği yeri aslında bundan yıllar önce UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girerek zaten duyurmuştur. Bu topraklar doğanın sunduğu bereketi, endemik bitki zenginliğini birleştirerek yalnızca mimarisiyle değil, aynı zamanda biyoçeşitliliğiyle de dünyanın dikkatini çekmektedir" diye konuştu.

"Yenice ıhlamur balı Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde ilana çıktı"
"Eşsiz hazinelerden biri olan Safranbolu safranı, Avrupa Birliği nezdinde ülkemizi temsil eden ilk baharat olma onuruyla kültürümüzün ve toprağımızın bereketini tüm dünyaya yansıtmaktadır" diyen Yavuz, "İnşallah safranı yalnız bırakmayacağız. Safrana yeni bir kardeş geliyor. Yenice ıhlamur balı, Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde ilana çıktı. Üç aylık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Karabük, Türkiye'de 20'nci tescilli ürününü alarak bu sayıyı 2'ye çıkartacak. Şimdiden bu müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise safranın nadir bulunan çok kıymetli bir bitki olduğuna dikkat çekti. Akay, "1 kilo safran için on binlerce çiçekten toplama yapılıyor. Bu bitki sağlık ve kimya sektörlerinde çok önemli katkılar sağlıyor. Burada üreticilerimizin emeği çok kıymetli. Özellikle kadın üreticilerimizin ve gençlerimizin bu üretime teşvik edilmesi büyük önem taşıyor" dedi.
Etkinlikte temsili Karabaşzade Cinci Hüseyin Efendi tarafından macun dağıtımı yapılarak, katılımcılara safranlı zerde tatlısı ikram edildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği festival, çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin