BARTIN Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’un projeleri içerinde yer alan Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon çalışması için DSİ Bölge Müdürlüğü’nce proje ihalesi için çalışmalar başladı. Ulus Belediyesinden yapılan açıklamada, “Ulus’ta yaşamın daha konforlu olması ve ilçemizin marka değerinin artması için projelerimiz içerinde yer alan Ulus’un çehresini değiştirecek ‘Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon Çalışması’ için DSİ Bölge Müdürlüğü’nce proje ihale kapsamında çalışmalar başlamıştır. İlçemize gelen DSİ Bartın Şube Müdürümüz Mehmet Karaçoban ve Ziraat Mühendisi Ebru Akar’a Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun ile Fen İşleri Müdürümüz eşlik ederek çalışmalara başlandı. Yeni yaşam alanları oluşturmak ve ilçemizin güzelliğine güzellik katmak adına proje kapsamındaki taşkın koruma duvarları ve 2 ayrı noktadan yaya sirkülasyonunu sağlayacak köprü yerlerimiz tespit edildi” denildi.


Ulus’ta Projeler Başlıyor
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


