BARTIN Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’un projeleri içerinde yer alan Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon çalışması için DSİ Bölge Müdürlüğü’nce proje ihalesi için çalışmalar başladı. Ulus Belediyesinden yapılan açıklamada, “Ulus’ta yaşamın daha konforlu olması ve ilçemizin marka değerinin artması için projelerimiz içerinde yer alan Ulus’un çehresini değiştirecek ‘Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon Çalışması’ için DSİ Bölge Müdürlüğü’nce proje ihale kapsamında çalışmalar başlamıştır. İlçemize gelen DSİ Bartın Şube Müdürümüz Mehmet Karaçoban ve Ziraat Mühendisi Ebru Akar’a Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun ile Fen İşleri Müdürümüz eşlik ederek çalışmalara başlandı. Yeni yaşam alanları oluşturmak ve ilçemizin güzelliğine güzellik katmak adına proje kapsamındaki taşkın koruma duvarları ve 2 ayrı noktadan yaya sirkülasyonunu sağlayacak köprü yerlerimiz tespit edildi” denildi.


Ulus’ta Projeler Başlıyor
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


